Έχεις προσπαθήσει ποτέ να κάνεις ένα πιο χαμηλό κάθισμα η μια διαφορετική κίνηση με τα χέρια σου και να μην τα καταφέρνεις; Για αυτό το “φαινόμενο” μπορείς άφοβα να κατηγορήσεις τη μειωμένη ευκινησία σου.

Ανεξάρτητα από το ποια μορφή άσκησης προτιμάς, τη γιόγκα, το τρέξιμο ή τα βάρη, υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις πιο ευκίνητη.

Αυχένας

Ξεκινάμε από τα εύκολα. Προκειμένου να αυξηθεί η ευκινησία σε αυτό το σημείο ξεκίνα να κάνεις μερικούς κύκλους με τον λαιμό σου, αργά και με ελεγχόμενο τρόπο. Ύστερα φέρε το πηγούνι σου προς τα κάτω στο στήθος σου, σαν να πιέζεις μια μπάλα του τένις μεταξύ των δύο, χωρίς να μετακινείς το υπόλοιπο σώμα σου. Από εκεί, κοίτα προς τον δεξιό ώμο σου, στη συνέχεια σήκωσε το κεφάλι σου και φαντάσου ότι σχεδιάζεις ένα ουράνιο τόξο με τη μύτη σου στο ταβάνι.

Επανάλαβε τρεις φορές και στο τέλος σήκωσε το πηγούνι σου προς τα εμπρός και κοίτα ευθεία.

Ώμοι

Σήκωσε τα χέρια σου τέντωσέ τα προς το πλάι, με τους αγκώνες να έχουν μια ελαφριά κλίση από τους βραχίονες και ξεκίνα αργά-αργά να κάνεις κύκλους. Έτσι θα αισθανθείς μια ένταση στην ωμοπλάτη σου.

Καρποί

Μπορεί το να γυμνάσεις τους καρπούς σου να σου μοιάζει ασήμαντο αλλά δεν είναι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αργές κυκλικές κινήσεις, πρώτα προς τα αριστερά και μετά αντίθετα. Επίσης, δοκίμασε να κάνεις high-five στον αέρα. Απλά τέντωσε καλά τα δάχτυλά σου! Στο τέλος απλά τίναξε τα χέρια σου προς τα κάτω  για να χαλαρώσουν.

Γοφοί

Για να αυξήσεις την ευκινησία των γοφών σου υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη άσκηση. Και αυτή είναι οι κλωτσιές! Δοκίμασε να σηκώσεις το πόδι σου μέχρι το σημείο που μπορείς και να δώσεις μερικές έντονες αλλά ελεγχόμενες κλωτσιές στον αέρα. Εστιάζοντας σε αυτήν την άρθρωση θα είσαι σε θέση να τρέχεις πιο γρήγορα ή να κάνεις χαμηλότερα καθίσματα.

Αστράγαλοι

Η ευκινησία των αστραγάλων είναι επίσης υψίστης σημασίας για δρομείς, άτομα που αγαπάνε τις προπονήσεις HIIT και γενικά αθλητές. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σταθείς στο ένα πόδι με το άλλο πόδι εκτεταμένο προς τα εμπρός και λίγο λυγισμένο να κοιτάει προς το πάτωμα. Στη συνέχεια λύγισε τα δάχτυλά σου τα προς τα πίσω και προς τα μπρος μερικές φορές.