Γνωρίζεις κάποιον, ξεκινάει ένα ωραίο φλερτ και μερικά ραντεβού αλλά στην πορεία δεν είσαι σίγουρη αν πράγματι του αρέσεις. Ίσως να αισθάνεσαι ότι μπορεί και να σε βλέπει φιλικά ή ότι δεν είσαι ο τύπος του γιατί δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση. Πολλές φορές όταν μας αρέσει κάποιος είναι δύσκολο να το εκφράσουμε από φόβο ότι θα τα θαλασσώσουμε. Ωστόσο, παρότι το τι νιώθει για ‘σένα μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο, υπάρχουν σημάδια που προδίδουν το αν σε βλέπει πράγματι ερωτικά ή όχι.

Θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα

Το να γνωρίσεις κάποιον εις βάθος απαιτεί προσπάθεια αλλά όταν πραγματικά το θέλεις δεν το βλέπεις έτσι αλλά το κάνεις αυθόρμητα και ασυναίσθητα. Αν λοιπόν ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει σου αφιερώνει χρόνο και κάνει ερωτήσεις για να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για εσένα, είναι σημάδι ότι μάλλον θέλει κάτι παραπάνω από την απλή παρέα σου.

Τσεκάρει τα social media σου

Σίγουρα σου έχει τύχει να σου αρέσει κάποιος τόσο που να έχεις μπει στον πειρασμό να ψάξεις μέχρι και πότε άνοιξε το λογαριασμό του στο Facebook. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν κάποιος το κάνει αυτό στο δικά σου social media, δεν το κάνει τυχαία. Μπορεί να σου κάνει απλά likes ή ακόμα και να σου σχολιάζει από κοντά το τελευταίο story που ανέβασες στο insta. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας τρόπος να σου δείξει το ενδιαφέρον του.

Βρίσκει ανούσιες αφορμές για να σου στείλει μήνυμα

Κάποιος που σε θέλει πραγματικά, θα θέλει να επικοινωνεί συνεχώς μαζί σου. Επειδή όμως δεν υπάρχει πάντα σοβαρός λόγος να το κάνει μπορεί να βρει τις πιο ‘χαζές’ αφορμές για να σου στείλει. Μπορεί να είναι ένα αστείο meme ή κάτι που είδε και σε θυμήθηκε. Ό,τι και να ‘ναι, αν λαμβάνεις μηνύματά του χωρίς ουσιαστικό λόγο αναμφίβολα του αρέσεις.

Γελάει με τα αστεία σου

Αν γελάει και με τα πιο χαζά σου αστεία ή κρέμεται από τα χείλη σου όταν μιλάς, σε θέλει. Ίσως να γελάει πιο δυνατά απ’ όσο θα έπρεπε ακόμα και με πράγματα που δεν είναι καν αστεία. Στα δικά του μάτια τίποτα απ’ όσα λες δεν είναι χαζό. Αυτός είναι απλά ο τρόπος του να σου δείξει ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας και περνάει καλά κοντά σου.

Χρησιμοποιεί μη λεκτικά σημάδια για να δείξει ενδιαφέρον

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις για να καταλάβεις αν πραγματικά σε βλέπει ερωτικά. Πρέπει να παρατηρήσεις τη στάση του όταν βρίσκεται κοντά σου. Το να σε κοιτάει στα μάτια, να είναι αμήχανος, να παίζει με τα μαλλιά του ή να στέκεται σαν εύζωνας για να δείχνει ακόμα πιο γεροδεμένος και ψηλός σημαίνει ότι όντως προσπαθεί να κάνει καλή εντύπωση. Αυτό φυσικά δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τη γνώμη που θα σχηματίσεις εσύ για εκείνον και θέλει να είναι η καλύτερη.

featured image: @jmason