Το dating στην εποχή μας μοιάζει με μια προσπάθεια να μην κάνουμε άβολες συζητήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εκφράζουμε ξεκάθαρα τι θέλουμε. Πόσα ραντεβού έχεις βγει με ένα άτομο, χωρίς να έχεις συζητήσει καν το αν είστε στην ίδια φάση, αν θέλετε αποκλειστικότητα και αν θα κάνατε μια σχέση; Φανταζόμαστε πολλές. Το concept ‘casual’ έχει γίνει κάτι σαν κανόνας ακόμα και για όσους δεν έχουν καμία όρεξη να είναι casual στα ερωτικά τους.

Έχοντας πει αυτό, είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέσαι αν ο άντρας με τον οποίο επικοινωνείς πολύ τελευταία, είναι περισσότερο έτοιμος να δεσμευτεί από όσο σε έχει αφήσει να πιστεύεις. Αν τον βρεις στα παρακάτω σημάδια, η κατάσταση είναι αυτή και αν θέλεις και εσύ κάτι σοβαρό μπορείς να κάνεις ένα μικρό εσωτερικό πάρτυ. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο casual, μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση.

Κλείνει τα accounts του σε dating apps

Πολλοί άνθρωποι, όταν νιώθουν πως έχουν βρει ένα ιδιαίτερο άτομο στη ζωή τους, κλείνουν την πόρτα στις υπόλοιπες επιλογές τους. Αυτό στην εποχή μας -μεταξύ άλλων- μεταφράζεται με τη διαγραφή λογαριασμών σε dating apps. Αν κάποια στιγμή και μετά παρατήρησες και έμαθες πως έκλεισε το Tinder του, ίσως να μην είναι και τόσο σύμπτωση. Ενδέχεται να μη βαρέθηκε, αλλά να νομίζει πως από τη στιγμή που έχει εσένα, δεν υπάρχει κάποιος καλός λόγος για να συνεχίσει να φλερτάρει με άλλες.

Σε γνωρίζει στον στενό κύκλο του

Το να σου προτείνει να γνωρίσεις τους κολλητούς του ή ακόμα και την οικογένειά του, δείχνει πως θέλει να επενδύσει σε εσένα. Γενικά, δε γνωρίζουμε στα πολύ κοντινά μας πρόσωπα άτομα που θεωρούμε πως θα μείνουν πολύ λίγο στη ζωή μας. Παρά μόνο ανθρώπους που θεωρούμε πως θα είναι ‘εκεί’ για εμάς και στο μέλλον.

Νιώθει πολύ άνετα στο σπίτι σου

Το θέμα με την οδοντόβουρτσα είναι γνωστό. ΟΚ, κάποιος που αφήνει την οδοντόβουρτσά του στο μπάνιο σου, ίσως απλά να μη θέλει να φύγει για τη δουλειά χωρίς να έχει πλύνει τα δόντια του την επόμενη φορά που θα κοιμηθεί στο σπίτι σου. Αν, ωστόσο, αφήνει ρούχα, πιάνει χώρο στη ντουλάπα σου και δείχνει να νιώθει υπερβολικά άνετα στον χώρο σου, στο κεφάλι του αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας πάει να γίνει σχέση. Είσαι έτοιμη για αυτό;

Αρχίζει να κάνει αληθινές ερωτήσεις

Στην αρχή ενός φλερτ, οι ερωτήσεις είναι πιο επιφανειακές και πολλές φορές έχουν σκοπό να εντυπωσιάσουν. Τη στιγμή που κάποιος θέλει να μπει βαθύτερα στο μυαλό και τη ζωή σου, κάνει πιο σοβαρές ερωτήσεις. Θέλει να μάθει πώς βλέπεις τη ζωή σου, τις σχέσεις σου, τη θέση σου στον κόσμο. Είναι λογικό, μιας και προσπαθεί να δει αν είστε συμβατοί.

Σου το λέει όταν νιώσει έτοιμος

Το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι κάποιος θέλει να αφοσιωθεί σε εσένα και μόνο σε εσένα είναι όταν απλά στο δηλώνει. Ένα ώριμο πλάσμα που ξέρει τι σκέφτεται και τι θέλει, το δηλώνει. Στην τελική, είναι σημαντικό να μάθει τι σκέφτεσαι και εσύ για αυτό, αν είσαι έτοιμη, αν τον βλέπεις στη ζωή σου. Δε σε αφήνει να φρικάρεις πάνω από μια δεύτερη οδοντόβουρτσα στο μπάνιο.

Δες ακόμα:

Τα ραντεβού στο πάρκο ενδεχομένως είναι η dating τάση της εποχής

featured image: Thought Catalog