Κάποτε βγαίναμε ραντεβού και προσπαθούσαμε να διαβάσουμε το body language του αγοριού που καθόταν απέναντι μας για να καταλάβουμε αν του αρέσουμε. Τι γίνεται όμως τώρα που το social distancing έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας και πολλά ραντεβού αρχικά γίνονται διαδικτυακά; Μην ανησυχείς, σου έχουμε την λύση. Παρότι μέσω Zoom ή Skype συνομιλιών μπορείς να βλέπεις μόνο το πρόσωπο του άλλου, υπάρχει τρόπος να βρεις τα σημάδια που θα σου δείξουν αν και πόσο ενδιαφέρεται.

Σύμφωνα με την ειδική στη γλώσσα του σώματος Karen Donaldson, το κλειδί εδώ είναι να εστιάσεις στις γκριμάτσες, το ύφος, τις κινήσεις των ματιών και τις χειρονομίες του άλλου.

Ανοιγοκλείνει πολύ γρήγορα τα μάτια του

Παρότι είναι μία φυσική λειτουργία του οργανισμού, μπορούμε να καταλάβουμε πράγματα από την ταχύτητα με την οποία κάποιος ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Αν το κάνει πολύ αργά μάλλον δεν ενδιαφέρεται και τόσο. Απ’ την άλλη αν το κάνει γρήγορα είναι δείγμα στρες, που μπορεί να δείχνει ενθουσιασμό ή νευρικότητα για το αν θα κάνει καλή εντύπωση.

Κοκκινίζει

Αυτό είναι σημάδι ότι εκκρίνει αδρεναλίνη και κορτιζόλη, ορμόνες που παράγονται όταν κάποιος είναι ενθουσιασμένος, ντροπιασμένος ή στρεσαρισμένος. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα να έχεις αγχώσει πολύ το ραντεβού σου και να πιέζεται. Απ’ την άλλη αν έχει κοκκινίσει ελαφρά τότε μάλλον είναι σημάδι ενθουσιασμού.

Χαμογελάει συνεχώς

Αν αυτό είναι το case σου τότε σου έχουμε καλά νέα. Το χαμόγελο είναι από τα σημάδια που δείχνουν καλή διάθεση και προσπάθεια να κάνεις τον άλλον να αισθανθεί άνετα μαζί σου. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως ενδιαφέρεται για ‘σένα και προσπαθεί να σε πλησιάσει.

Τα φρύδια του είναι ελαφρώς σηκωμένα

Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει το άτομο να φαίνεται πιο φωτεινός και ανοιχτός στο να σε ακούσει. Αν λοιπόν τα φρύδια του είναι σηκωμένα την περισσότερη ώρα που μιλάτε σίγουρα είναι δείγμα πραγματικού ενδιαφέροντος.

Οι κόρες οφθαλμού έχουν διασταλεί

Η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη είναι γνωστές ως “ορμόνες της αγάπης” και επηρεάζουν το μέγεθος της κόρης του ματιού. Ο εγκέφαλος τις παράγει όταν ελκόμαστε από κάποιον ερωτικά ή σεξουαλικά. Αν λοιπόν παρατηρήσεις αυτό το χαρακτηριστικό, δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολιών. Σίγουρα σε θέλει.

Featured photo: www.popsugar.com