Μπορεί να πιστεύεις ότι τον ξεπέρασες, και μάλιστα δεν αποκλείεται να έχεις ήδη προχωρήσει σε μία επόμενη σχέση, όμως παρακάτω θα δεις τις 5 συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι η αλήθεια διαφέρει. Μήπως λοιπόν είσαι ακόμη κολλημένη με τον πρώην σου;

1. Θες να τον κάνεις να ζηλέψει. Πηγαίνεις τυχαία στα στέκια του, ποστάρεις φωτογραφίες σου που αφήνουν να εννοηθεί ότι περνάς και μόνη σου καλά, υπερπροβάλλεις μία χαρούμενη και sexy πλευρά του εαυτού σου. Μεταξύ μας, ξέρεις και ξέρω πως όλα αυτά γίνονται για να τα δει εκείνος. Και φαίνεται.

2. Παρακολουθείς τη ζωή του. Και δεν εννοούμε απαραίτητα ότι ξεκινάς επιχειρήσεις κατασκοπίας με καπαρντίνες και donut έξω από το σπίτι του. Το να τσεκάρεις πού είναι και τι κάνει μέσα από τα social, αυτός και οι φίλοι του, είναι και αυτό παρακολούθηση. Το γιατί το κάνεις δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, και όχι, η περιέργεια δεν αποτελεί πειστική δικαιολογία. Το γεγονός και μόνο ότι το κάνεις κάτι πρέπει να μας πει.

3. Το συζητάς διαρκώς. Με τους φίλους σου, με τους φίλους του, με όποιον μιλάει Ελληνικά και έχει λίγη ώρα κενή να ακούσει την ιστορία. Αυτό προφανώς δείχνει ότι το θέμα του χωρισμού γυρίζει διαρκώς στο κεφάλι σου και είναι κάτι που -προφανώς- δεν έχεις βάλει ακόμη πίσω σου.

4. Του στέλνεις όταν πιείς πολύ. Άραγε υπάρχει κάποια μαθηματική εξίσωση που εξηγεί την κατανάλωση mohito με τα akward μηνύματα στους πρώην; Τι έχει να πει η επιστήμη επί του θέματος; Έχουν γίνει έρευνες σχετικά; Οκ, ξέρεις και εσύ πως είναι κάπως όλο αυτό. Ακόμη πιο κάπως γίνεται όταν το μεθυσμένο μήνυμα-σεντόνι δεν παίρνει απάντηση. Life can be cruel.

5. Συγκρίνεις τους πάντες μαζί του. Και όλοι είναι κατώτεροί του. Κανείς δεν φτάνει τη γοητεία, το χιούμορ, τη προσωπικότητά του. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Θα αντιληφθείς μόλις περάσει λίγος καιρός ότι όντας ερωτευμένη, φοράς ροζ γυαλιά και βλέπεις ωραιοποιημένα πολλά πράγματα. Για όνομα του Θεού, η Aniston είχε για πρώην τον Pitt και όμως προχώρησε. Θα κολλήσουμε τώρα στον Τάκη;

Πάμε τώρα στο δεύτερο στάδιο, αυτό της επούλωσης. Αρχικά, θα ήταν καλό να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου και να τα ονοματίσεις. Το ότι η σκέψη του πρώην σου σε κάνει να νιώθεις πράγματα δεν σημαίνει ότι σου λείπει η σχέση. Μήπως νιώθεις θυμό; Μήπως νιώθεις εγκατάλειψη και απόρριψη; Ή απλά έχει πληγωθεί ο εγωισμός σου; Πολύ συχνά δεν είναι το άτομο που μας λείπει, αλλά η αίσθηση της ασφάλειας και της αποδοχής που μας προσφέρει. Αντί λοιπόν να αναλώνεσαι σε σκέψεις γύρω από εκείνον, αναρωτήσου τι πραγματικά σου λείπει και προσπάθησε να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να το αποκτήσεις ξανά. Το μεγαλύτερό σου στοίχημα θα πρέπει να γίνει η φροντίδα του εαυτού σου. Go girl!