Τώρα που έχουμε αφήσει πίσω μας τις ημέρες των βραβείων και των απονομών, μπορούμε να κάνουμε έναν πρώιμο απολογισμό της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς. Φέτος τα Emmys φαίνεται πως διεύρυναν λίγο τις επιλογές τους και -επιτέλους- συμπεριέλαβαν και αναγνώρισαν σειρές όπως το Pose και το I May Destroy You. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν άφησαν για άλλη μία φορά “στην απ’ έξω” συγκεκριμένες σειρές που ενθουσίασαν το κοινό αυτή τη χρονιά.

Αν λοιπόν ανήκεις κι εσύ στους ανθρώπους που δεν κοιτούν τα βραβεία και τις υποψηφιότητες όταν διαλέγουν την επόμενη σειρά που θα παρακολουθήσουν, δες όσες ξεχωρίσαμε εμείς.

Never Have I Ever

Επί δύο συνεχόμενες χρονιές, το Never Have I Ever που αγάπησε σχεδόν ένας ολόκληρος πλανήτης, εξακολουθεί να μένει στην αφάνεια των βραβείων. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία σημασία μιας και ξέρουμε το πόσο δημοφιλής κατάφερε να γίνει η σειρά. Πέρυσι, η Mindy Kaling είχε σχολιάσει διακριτικά το snub των βραβείων. Φέτος, όμως, δεν χρειάστηκε καν. Ανέλαβαν οι θεατές αυτόν τον ρόλο. Όπως και να’χει, το Never Have I Ever του Netflix είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και το μαρτυρούν απλά τα στατιστικά της πλατφόρμας.

Starstruck

Το Starstruck της Rose Matafeo είναι άλλη μία σειρά γυναίκας δημιουργού με non-white πρωταγωνιστές, όπως και το Never Have I Ever. Επομένως, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση η απουσία της από τα βραβεία. Αν έψαχνες ένα αντίστροφο Notting Hill με 5x περισσότερο χιούμορ, μόλις το βρήκες. Δεσμευόμαστε ότι θα δεις και τα έξι επεισόδια μέσα σε ένα απόγευμα. Ίσως την επόμενη ημέρα να το επαναλάβεις από την αρχή.

The Underground Railroad

Ο Barry Jenkins πριν μερικά χρόνια μάς χάρισε το Moonlight και τη βραδιά των Όσκαρ γύρισε σπίτι με το βραβείο της καλύτερης ταινίας. Φέτος, όμως, που μετέφερε το βιβλίο του Colson Whitehead στη μικρή οθόνη, γύρισε σπίτι με άδεια χέρια. Η νέα σειρά εξερευνά την ιστορία των σκλάβων της Αμερικής και είναι κινηματογραφικά γυρισμένη. Ωστόσο, αυτά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά επιχειρήματα για την τηλεοπτική ακαδημία. Είναι όμως για εμάς.

It’s a Sin

Ίσως το υπέρτατο snub της χρονιάς γενικά. Το It’s a Sin είναι η σειρά που ανέδειξε μία άγνωστη πτυχή της βρετανικής ιστορίας. Πρόκειται για την κρίση του AIDS στο Λονδίνο των ’80s μέσα από τις εμπειρίες μίας μικρής και τρυφερής παρέας. Όλοι οι θεατές, μαζί κι εμείς, είχαμε να λέμε για το πόσο μας άγγιξε αυτή η ιστορία. Αυτό φαίνεται όμως να μην ισχύει στην περίπτωση των κριτών των βραβείων που δεν έδωσαν ούτε μία υποψηφιότητα στη σειρά.

The Good Lord Bird

Ο Ethan Hawke έπαιξε φέτος έναν από τους πιο εκκεντρικούς ρόλους της καριέρας του κι οι θεατές το εκτίμησαν. Η μεταμόρφωσή του αλλά και η ευκολία με την οποία προσέγγισε τον ρόλο του ξεχώρισαν τη νέα αυτή σειρά. Σε μόλις 7 επεισόδια κατάφερε να γίνει ένα έργο που όχι μόνο μας αποκαλύπτει πτυχές της ιστορίας αλλά μας μεταφέρει σε έναν άλλον κόσμο. Κι ευτυχώς, εκτός από τα Emmys, υπήρξαν πολλοί άλλοι θεσμοί που αναγνώρισαν την αξία του The Good Lord Bird.