5 πρακτικά ζητήματα που πρέπει να συζητήσετε πριν τη συγκατοίκηση

5 πρακτικά ζητήματα που πρέπει να συζητήσετε πριν τη συγκατοίκηση

Η συγκατοίκηση είναι μεγάλο βήμα, αλλά εσείς φαίνεται να είστε σε αυτόν τον δρόμο. Για να αποφύγεις τις υποθέσεις και εσύ για τον σύντροφό σου και εκείνος για εσένα, καλό είναι κάποια θέματα να συζητηθούν ανοιχτά και ειλικρινώς από την αρχή για να μην υπάρξουν απογοητεύσεις στη συνέχεια.

Ποιος πληρώνει και τι;

Τι χρειάζεστε; Ποιος θα αγοράσει/θα φέρει τι; Τι θα αγοράσετε από κοινού;

Είναι σημαντικό να μπορείτε να συζητάτε τα έξοδα πριν συγκατοικήσετε. Είναι πολύ κοινά τα προβλήματα οικονομικής φύσης στις σχέσεις, αλλά αν έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα από την αρχή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Φτιάξτε ένα κοινό λογαριασμό που θα διαχειρίζεστε και οι δυο, αν και συνήθως στις σχέσεις ο ένας είναι αυτός που ξοδεύει και ο άλλος αποταμιεύει. Μην ξεχνάτε όμως ότι πρέπει να αποφασίζετε από κοινού.

Θα εμφανίζονται τα ονόματα και των δυο στο ενοικιαστήριο;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσετε μιας και πολλά πράγματα μπορούν να επηρεαστούν από αυτό όπως η εφορία σας, επιδόματα που δικαιούστε κλπ.

Πώς θα γίνονται τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και οι δουλειές του σπιτιού και πως θα προγραμματίζετε το μενού της εβδομάδας;

Πόσο συχνά θα καθαρίζετε το μπάνιο; Ποιος θα μαγειρεύει ή θα πλένει τα πιάτα;

Ίσως να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά καλό είναι να γίνει μια συζήτηση από την αρχή για να μην επωμίζεται ο ένας όλες τις υποχρεώσεις, αφού μοιραία θα υπάρξουν εντάσεις. Το μοίρασμα στις δουλειές έχει τη φιλοσοφία της ισορροπίας, του προγράμματος και της ρουτίνας.

Αρέσει και στους δυο να φιλοξενείτε κόσμο;

Είστε πρωινοί ή βραδινοί τύποι; Είστε κοινωνικοί ή προτιμάτε την ηρεμία;

Αν είσαι από τους τύπους που γυρνάς από τη δουλειά και θέλεις τον χρόνο και την ηρεμία σου προκειμένου να χαλαρώσεις, αν η ιδέα του να βλέπει ο σύντροφός σου τρεις φορές την εβδομάδα αγώνες στην τηλεόραση με τους φίλους του σε κάνει να μην χαίρεσαι και πολύ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσεις. Καλό είναι να υπάρχει προγραμματισμός και συνεννόηση πριν από οποιαδήποτε επίσκεψη, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

Ποιος είναι ο σκοπός του να μείνετε μαζί;

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να φέρει αμηχανία στα περισσότερα ζευγάρια. Το κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα, για να περνάτε μαζί περισσότερο χρόνο και να δείτε πού θα σας οδηγήσει όλο αυτό ή το βλέπετε σαν μια δοκιμαστική περίοδο πριν να κάνετε το αμέσως επόμενο μεγάλο βήμα;


featured image: theknot.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.