Εμείς, φυσικά, σου έχουμε τις λύσεις. Αν και το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η ώρα της γυμναστικής, υπάρχουν μερικές κινήσεις που θα σου φέρουν πολύ πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι, αρκετά συχνά, πάνω στη βιασύνη μας και φυσικά λόγω του γεμάτου προγράμματος ξεχνάμε να δώσουμε μερικά παραπάνω λεπτά, σε μια ρουτίνα που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους.

1. Κάνε το σωστό stretching

Ο καταλληλότερος σύμμαχος για να αυξήσεις την ελαστικότητά σου είναι ένα αφρώδες ρολό γυμναστικής. Η αδρή επιφάνειά του θα σε βοηθήσει να πετύχεις την καλύτερη ροή του αίματος και για αυτό το λόγο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και πριν αρχίσεις την προπόνησή σου.

4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γυμναστήριο
www.rei.com

 2. Άλλαξε τα ρούχα σου

Μετά την προπόνησή σου είναι πολύ σημαντικό να αλλάξεις τα ρούχα της γυμναστικής. Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται περιττή αλλά ειδικά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να σε γλιτώσει από ένα (αχρείαστο) κρυολόγημα.

4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γυμναστήριο
www.instagram.com/aloyoga/

3. Γέμισε τον οργανισμό σου με ενέργεια

Ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας (μετά το πρωινό φυσικά) είναι αυτό μετά τη γυμναστική. Μια μπανάνα ή μια μπάρα πρωτεΐνης μέσα στο επόμενο μισάωρο θα σε βοηθήσει να χτίσεις πιο γρήγορα τους μύες σου.

4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γυμναστήριο
www.greenkitchenstories.com

4. Πιες νερό

Την ώρα της γυμναστικής το σώμα μας αποβάλει τα υγρά του για να καταφέρει να διατηρήσει τη θερμοκρασία του χαμηλή. Έτσι, μετά από μια εξοντωτική προπόνηση η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη.

642cf5a63b67f15d7c303d075131f8f8
www.chalenejohnson.com
Δες ακόμη: 5 σημαντικοί λόγοι για να πιεις νερό (πέρα από την ενυδάτωση)

5. Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Αυτό που τα κορίτσια του instagram ονομάζουν “me time”. Αφού αφιέρωσες τόση ώρα στη φροντίδα του σώματός σου, οφείλεις να αφιερώσεις λίγη ακόμη στη φροντίδα του πνεύματος. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο και χαλάρωσε με οτιδήποτε σε ηρεμεί περισσότερο.

4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γυμναστήριο
www.instagram.com/weddingdream/