Αν θέλεις να νιώθεις καλά, το περιβάλλον σου παίζει καθοριστικό ρόλο. Όταν στο σπίτι σου επικρατεί χάος, δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, να συγκεντρωθείς και γενικά δεν σου είναι ευχάριστο. Η πολύ πληροφορία γύρω σου, τα πολλά άχρηστα πράγματα, η διακόσμηση, όσο εύκολα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση, τόσο εύκολα μπορούν να σου τη χαλάσουν.

Δες παρακάτω τι προσπαθούν να αποφύγουν οι χαρούμενοι άνθρωποι στα σπίτια τους!

Έντονα χρώματα

Μπορεί να σε μπερδεύουν και να διαταράσσουν την ηρεμία σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ό,τι υπάρχει σε έντονο χρώμα στο σπίτι σου να πεταχτεί, αλλά καλό θα είναι να τα περιορίσεις, ειδικά στην κρεβατοκάμαρά.

Ακαταστασία

Εάν το σπίτι σου είναι συνεχώς ακατάστατο, το μυαλό σου δεν θα ηρεμήσει ποτέ. Επένδυσε σε αποθηκευτικούς χώρους και πέρνα λίγο χρόνο τακτοποιώντας ουσιαστικά όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Ένα πρόχειρα τοποθετημένο κρεβάτι

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για την τοποθέτηση του κρεβατιού πχ. ποτέ κάτω από παράθυρο ή μπροστά από έναν καθρέφτη. Μην αμελείς αυτούς τους κανόνες και φρόντισε να τους ακολουθείς.

Χαλιά παντού

Τα χαλιά προσδίδουν στυλ σε έναν χώρο, αλλά ταυτόχρονα είναι μαγνήτες σκόνης και μικροβίων. Εάν πρόκειται να έχεις χαλιά παντού, φρόντισε να τα καθαρίζεις συνεχώς, έτσι ώστε να μην καταλήξεις με αλλεργίες, βήχα και φτερνίσματα.

Διαφανείς κουρτίνες

Ο χώρος στον οποίο κοιμάσαι πρέπει να είναι μακριά από φασαρία και φως. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τυχόν περισπασμούς για να εξασφαλίσεις έναν καλό ύπνο και αυτό θα το πετύχεις με κουρτίνες που δεν είναι διαφανείς.


featured image: newsimbashop.com