5 λαθη που ΔΕΝ πρεπει να κανουμε σε εναν χωρισμο

5 πραγματα που ΔΕΝ πρεπει να κανεις οταν χωριζεις

Το χουμε ξαναπει, το ξέρουμε και το έχουμε βιώσει κιόλας. Ο χωρισμός είναι μια άσχημη στιγμή στην ζωή κάποιου ανθρώπου. Πιο άσχημο όμως είναι ότι δεν έχουμε μάθει ακόμα το πως πρέπει να χωρίζουμε τους δρόμους μας με ανθρώπους που έχουμε περάσει αρκετές στιγμές μαζί τους.

Το να ακολουθήσεις όμως μια "στραγητική" που μπορεί να σου πει η φίλη σου, ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Αυτό γιατί, οι κάθε σχέση είναι διαφορετική. Ο κάθε χωρισμός επίσης.

Δεν μπορείς να ταυτίζεις την σχέση των άλλων με την δική σου, ακόμα και αν αυτή έχει φτάσει στο τέλος της.

Συγκεντρώσαμε μερικά κοινά λάθη που κάνουμε όλοι σε έναν χωρισμό με σκοπό να τα βελτιώσουμε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

#Μην περιμένεις πολύ

Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να σκέφτεσαι έντονα τον χωρισμό αυτό είναι ένα πρώτο σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Το να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στην σχέση σου είναι το πρώτο σωστό βήμα που οφείλεις να κάνεις. Από εκεί και πέρα όμως, όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν βελτιώνονται ή βελτιώνονται χωρίς εσύ να είσαι ευχαριστημένη, πρέπει να αναλάβεις δράση. Αρχικά πρέπει να μιλήσεις μαζί του, να του εξηγήσεις τι σε απασχολεί. Βλέπωντας όμως ότι δεν αλλάζει κάτι, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις και άλλο χρόνο στην σχέση σας. Αυτό τουλάχιστον είναι πιο σωστό και για τους δυό σας.

#Μην χωρίσεις πάνω σε τσακωμό

Ο τσακωμός είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις σε οποιαδήποτε σχέση, είτε είναι ερωτική είτε επαγγελματική. Πρέπει να αποφύγεις να πάρεις σημαντική απόφαση κατά την διάρκεια ενός τσακωμού. Το ιδανικό είναι να περιμένεις λίγη ώρα, να ηρεμήσουν οι τόνοι και τότε να συζητήσετε ξανά το ό,τι σας απασχολεί.

#Μην πεις ψέματα για τους λόγους χωρισμού

Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να κρύψεις τον πραγματικό λόγο του χωρισμού διότι με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις κάποιον επιπλέον τσακωμό. Είναι πιο δίκαιο όμως για τον άλλον να γνωρίζει τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτήν σου την απόφαση. Σκέψου πως μπορεί να θέλει, ότι αρνητικό του επισημάνεις, να το διορθώσει.

#Μην αφήνεις ανοιχτά ενδεχόμενα

Δεν μπορείς να χωρίζεις άμα δεν είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό θα τελειώσει την στιγμή εκείνη. Επίσης, δεν μπορείς να χωρίζεις σκεπτόμενος ότι μπορεί σε λίγους μήνες να είστε πάλι μαζί. Οι σχέσεις πρέπει να τελειώνουν με μια τελεία και όχι βάζοντας ένα κόμμα.

#Πες όχι στο back together

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Όμως κατά γενική ομολογία, όσα ζευγάρια χωρίζουν και τα ξαναφτιάχνουν πολύ γρήγορα, δεν κρατάει για πολύ η σχέση τους. Αυτό γιατί; Γιατί πάντα, μα πάντα, θα υπάρχει αυτή η "μαύρη" περίοδος που είσασταν χώρια. Και αυτή η περίοδος συνήθως απασχολεί όλα τα ζευγάρια.

Διάβασε ακόμα: Οσα μου εμαθε ενας χωρισμος

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.