Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να ελέγχουν τη ζωή σου

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις να ελέγχουν τη ζωή σου

Σίγουρα δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή για να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μετανιώνουμε και για να αναλύουμε τα πάντα μέχρι τελικής πτώσεως. Υπάρχουν λοιπόν κάποια μικρά πράγματα που τα αφήνουμε και μας βάζουν στο τριπάκι της καταστροφής. Ποια είναι αυτά;

Παρακάτω θα δεις τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να ελέγχουν τη ζωή σου για να καταφέρεις να ζεις ευτυχισμένη και χωρίς άγχος.

Ο φόβος

Ο φόβος είναι ένα πολύ αρνητικό συναίσθημα. Μπορεί να σε κάνει να παραλύσεις. Με έναν μαγικό τρόπο σου κόβει τα φτερά και σε μπλοκάρει. Δεν σε αφήνει να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και δεν σου επιτρέπει να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Πάψε να σκέφτεσαι όλα τα αρνητικά σενάρια που μπορούν να συμβούν και σκέψου τα θετικά. Σκέψου πως αν δεν δοκιμάσεις, η αποτυχία είναι σίγουρη. Ενώ αν δοκιμάσεις, αν μη τι άλλο έχεις και πιθανότητες επιτυχίες. Και στο κάτω κάτω, καλύτερο δεν είναι δοκιμάσεις και να δεις τι θα γίνει από το να αναρωτιέσαι «αν» είχε γίνει αυτό και «αν» είχε γίνει το άλλο;

Το τι θα πουν οι άλλοι

Κατ' αρχήν να πούμε ότι ο καθένας μας έχει τα δικά του σε αυτή τη ζωή. Νομίζεις πραγματικά πως θα κάτσει να ασχοληθεί με εσένα και το τι κάνεις; Αλλά ας πούμε πως ναι για χάρη της συζήτησης. Σε νοιάζει η γνώμη τους; Σε ενδιαφέρει το τι πιστεύουν οι άνθρωποι που δεν σε νοιάζονται και δεν σε αγαπούν; Αυτοί που σε ξέρουν και βάζουν το καλό σου πάνω απ' όλα, να είσαι σίγουρη πως ό,τι και να σου πουν θα είναι επειδή σε εκτιμούν και όχι επειδή σε κρίνουν.

Τα αρνητικά συναισθήματα

Ο θυμός, η ζήλια, και το μίσος πρέπει να φύγουν από τη ζωή σου. Πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα και κάποια συναισθήματα να τα αφήνεις πίσω σου όταν δεν σου προσφέρουν κάτι. Τα αρνητικά, τραβάνε και άλλα αρνητικά. Το έχεις παρατηρήσει αυτό; Ξυπνάς το πρωί σε κακό mood και σκάει η μία αναποδιά μετά την άλλη. Είναι ένα κουμπί, το οποίο χρειάζεται πολύ δύναμη για να το πατήσεις, αλλά μόλις τα καταφέρεις, θα είσαι για πάντα χαρούμενη.

33 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς για να είσαι ευτυχισμένη

popsugar.com

Τα χρήματα

Τα χρήματα και όταν τα έχεις και όταν δεν τα έχεις, προβλήματα δημιουργούν. Εννοείται πως το να έχεις άγχος για το πως καλύψεις όλες τις υποχρεώσεις είναι λογικό. Αλλά δεν πρέπει να αφήνεις αυτό το άγχος να σε καταβάλλει. Κάνε το καλύτερό σου, να κάνεις έξυπνες αγορές και με την κατάλληλη οργάνωση θα νιώθεις πιο άνετη με τα οικονομικά σου.

Μόνο εσύ πρέπει να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου

Δεν είναι ούτε οι γονείς σου, ούτε το αγόρι σου, ούτε ο άντρας σου, ούτε τα παιδιά σου, ούτε ο εργοδότης σου. Εσύ το αφεντικό του εαυτού σου. Μην αφήνεις κανέναν να πατάει τα όριά σου. Μην αφήνεις κανέναν να σε καταπιέζει και να μη σέβεται τα όριά σου. Μην είσαι έρμαιο στις σχέσεις σου. Πάτα στα πόδια σου και κυνήγησε τη χαρά σου.

featured image: Oprah
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.