Ναπολιτάνικος αέρας, ρομαντική ατμόσφαιρα, pastel αποχρώσεις, γαλάζια θάλασσα και πλούσια γαστρονομία, είναι μόνο κάποιες από τις λέξεις για να περιγράψεις τα νησιά της Ιταλίας.

Άλλα πιο μικρά και άλλα πιο μεγάλα, αλλά πιο κοσμοπολίτικα και άλλα πλήρως αποσυνδεδεμένα από την πραγματικότητα, η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με τα πιο όμορφα νησιά. Πέρα από τη Σικελία και τη Σαρδηνία, θα βρεις και κάποιους καλά «κρυμμένους» θησαυρούς, οι οποίοι περιμένουν να τους εξερευνήσεις.

Κάπρι

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Capri Italy/ Free Advice (@capri_it)

Στην Τυρρηνική θάλασσα, ανοιχτά της Χερσονήσου του Σορρέντο, βρίσκεται το νησί Κάπρι, ο συμβολισμός της Dolce Vita. Προσβάσιμο μόνο με βάρκα, το ναπολιτάνικο νησί έχει μερικά από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της χώρας, νόστιμα πιάτα, υπέροχη θέα και όμορφες παραλίες. Τα πολύχρωμα σπίτια που αγκαλιάζουν περίτεχνα τον κόλπο και οι βράχοι Faraglioni, που ξεπροβάλλουν μέσα από τη θάλασσα, είναι σίγουρα κάποια από στοιχεία που καθηλώνουν.

Πόντσα  

Η Πόντσα, λιγότερο γνωστή από το Κάπρι ή την Ίσκια, είναι ένα νησί με διαφανή γαλάζια νερά και ολόλευκες αμμουδιές. Σπίτια με πολύχρωμες προσόψεις γύρω από ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι, μικρά café, όμορφοι κολπίσκοι και μια νότα ζωντάνιας, είναι λίγα από τα στοιχεία που θα συναντήσεις εκεί.

Προτσίντα 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Isola Di Procida (@procidaofficial)

Συνεχίζουμε με την Προτσίντα, ένα μικρό γοητευτικό νησί στα ανοιχτά της Νάπολης. Αυτό το νησί με έκταση μόλις 4 χιλιόμετρα, κρύβει ένα μικρό λιμάνι που αγκαλιάζεται από pastel προσόψεις σπιτιών, μια αυθεντικότητα και μονοπάτια πλημμυρισμένα από αρώματα.

Ίσκια   

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Ischia – Italy (@ischia)

Η Ίσκια είναι ακόμη ένα μικροσκοπικό νησί στην Τυρρηνική θάλασσα. Ιαματικά λουτρά, μπουκαμβίλιες που σκαρφαλώνουν πάνω στους βράχους, ήσυχες παραλίες με ημιδιαφανή νερά, πλούσια γαστρονομία και πολλοί ακόμη θησαυροί, βρίσκονται κρυμμένοι εκεί.

Φιλικούντι 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Exploring Italy (@exploring.italy)

Με πληθυσμό που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 300 κατοίκους, το Φιλικούντι είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά της Ιταλίας. Εκτός από ένα μικρό κατάστημα στο λιμάνι, όπου μπορείς να προμηθευτείς προϊόντα, τα πάντα παραδίδονται καθημερινά από τη Σικελία. Το Φιλικούντι είναι ο ιδανικός προορισμός εάν επιθυμείς μια ολική αποσύνδεση από την καθημερινότητα.