Η άσκηση έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Πρέπει να αθλούμαστε και αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Αν βαρέθηκες όμως τον κλασικό τύπο γυμναστικής, τα «παραδοσιακά» αθλήματα και τις συνηθισμένες ασκήσεις εκγύμνασης, παρακάτω σου έχω πέντε νέους τύπους γυμναστικής που πρέπει να γνωρίσεις. Είναι διασκεδαστικοί, διαφορετικοί και –προπαντός – αποτελεσματικοί. Γιατί πρέπει να ενισχύσεις το κίνητρο σου για άσκηση!

Animal Moves

Image: glamourparis.com
Image: glamourparis.com

Ο Alex Fischer, παθιασμένος αθλητής, δημιούργησε μαζί με την Dr. Chritian Zippel το νέο στυλ εκγύμνασης “Animal Moves”. Η αρχή έγινε όταν οι δυο τους συνειδητοποίησαν ότι τα σώματα μας δεν κινούνται όπως θα έπρεπε, λόγω της σύγχρονης καθημερινότητάς. Γι’ αυτό και δημιούργησαν αυτόν τον νέο τύπο γυμναστικής που είναι βασισμένος στις κινήσεις των ζώων. Πηδάμε, σερνόμαστε και κινούμαστε διαγώνια όπως ακριβώς κάνουν τα ζώα. Γινόμαστε ελέφαντες, πάνθηρες ή γορίλες. Είναι διασκεδαστικό, δραστήριο και αισθάνεσαι ότι οι μύες σου δουλεύουν πραγματικά. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Anti-gravity

2

Η γυμναστική αντί-βαρύτητας ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το «anti-gravity» είναι ένας τύπος άσκησης που αναμιγνύει κινήσεις από yoga και pilates σε μια άκρως ρυθμική γυμναστική. Η υλοποίηση της έγινε από τον γυμναστή Christopher Harrisson και έφερε τα πάνω κάτω στη Νέα Υόρκη. Η ιδιαιτερότητα του anti-gravity είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομα του, είναι αντί της βαρύτητας, δηλαδή με το κεφάλι ανάποδα. Ένα μάθημα στο οποίο – σαν άλλος Spiderman – μαθαίνεις να κρατάς την ισορροπία σου και να το απολαμβάνεις ταυτόχρονα.

Strong by Zumba

3

Την κλασσική Zumba την γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά! Εάν νιώθεις ότι είναι πλέον κάτι πολύ συνηθισμένο για σένα, σε πάμε σε άλλα επίπεδα. Το επόμενο στάδιο είναι πολύ πιο δυνατό και ονομάζεται «Strong by Zumba». Περιέχει ασκήσεις σωματικού βάρους, μυϊκής οικοδόμησης και ασκήσεις cardio, όλα αυτά στον ρυθμό της ειδικά κατασκευασμένης μουσικής της Zumba. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ιδρώσεις… πολύ!

Intensati

4

Θέλεις να ανέβεις ψυχολογικά και να κρατήσεις και τη φόρμα σου; Έλα να δοκιμάσεις το «Intensati» που τα συνδυάζει και τα δύο. Ένας τύπος γυμναστικής διαφορετικός από τους άλλους. Γυμνάζεις το σώμα σου ενώ ταυτόχρονα επαναλαμβάνεις μικρές, θετικές φράσεις που φτιάχνουν την ψυχολογία σου. Το μυαλό βοηθάει το σώμα και ακολουθεί μια σειρά από αερόβιες ασκήσεις, πολεμικές τέχνες, χορό, γιόγκα και bodybuilding. Τι πιο αναζωογονητικό από αυτό;

Ubound

5

Μετά από άπειρες ώρες άσκησης στο γυμναστήριο, σου έχουμε τη νέα τάση: γυμναστική σε τραμπολίνο. Η αρχή είναι απλή και διασκεδαστική. Πηδάς πάνω σε ένα μικρό τραμπολίνο για ενδυνάμωση των μυϊκών ιστών, ενώ στη συνέχεια χαμηλώνεις λίγο ένταση και επιτυγχάνεις την ενίσχυση των αρθρώσεων. Και κάπως έτσι οι πρώτες 966 θερμίδες… έκαναν φτερά. Have fun!

photos: glamourparis.com

featured image: myhealthstudio.com