Έχεις περάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ κρεβατιού και κουζίνας; Κάποια μέρα ανακάλυψες ότι υπάρχει καλύτερη θέση στο σαλόνι από αυτή που συνήθως επέλεγες και έμεινες εκεί από τότε; Σήκω πάνω. Όχι δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι ακόμα, αλλά σίγουρα μπορείς να κάνεις καλύτερα πράγματα από το να τρως βουλιαγμένη σε μαξιλάρια. Αυτά είναι μερικά από τα καινούργια πράγματα που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Μάθε μια νέα γλώσσα

Πάντα έλεγες ότι τα γαλλικά είναι ρομαντικά και ότι τα ισπανικά είναι αισθησιακά. Γιατί να μην μάθεις λοιπόν μια από αυτές τις γλώσσες; Μπορεί επίσης να χρειάζεσαι μια νέα γλώσσα ούτως ή άλλως για να αυξήσεις τις δεξιότητες στο cv σου. Κατέβασε λοιπόν το duolingo και μάθε μια νέα γλώσσα γρήγορα στο σπίτι.

Υιοθέτησε ένα ζώο

Όταν μας δόθηκε η λίστα με τις δραστηριότητες που επιτρέπεται να κάνουμε εκτός σπιτιού σκέφτηκες πόσο ωραία θα ήταν να έχεις ένα κατοικίδιο για να το βγάζεις βόλτα. Γιατί λοιπόν δεν πας σε κάποιο κοντινό σου άσυλο για ζώα; Είναι μια καλή περίοδο για να διοχετεύσεις την αγάπη σου σε ζωάκια που το έχουν ανάγκη.

3. Άρχισε να γράφεις ημερολόγιο

Cathryn Lavery
Unsplash | Cathryn Lavery | @cathrynlavery

Η καραντίνα έκανε πολλούς από εμάς να αρχίσουμε να καταγράφουμε σκέψεις και συναισθήματα. Ένας από τους λόγους ήταν το γεγονός ότι φοβηθήκαμε πως αυτός ο εγκλεισμός θα μας επηρεάσει. Γιατί δεν το δοκιμάζεις; Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη μερικά πράγματα στο μυαλό σου. Σε ιστότοπους για την προσωπική εξέλιξή σου μπορείς να βρεις φράσεις για να ξεκλειδώσεις διάφορες πτυχές του εαυτού σου.

4. Ασχολήσου με τη φωτογραφία

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της selfie που τόσο εύκολα βγάζεις και της επαγγελματικής φωτογραφίας. Η διαφορά είναι ότι η δεύτερη ακολουθεί κάποιους κανόνες. Τώρα λοιπόν που είσαι σε καραντίνα μπορείς να μάθεις όλους αυτούς τους κανόνες και να ξεσκονίσεις τη φωτογραφική κάμερα σου.

5. Μάθε να ζωγραφίζεις

Το υπέροχο χαρακτηριστικό της τέχνης είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός κανόνας για το τι είναι σωστό και τι όχι. Συντρέχουν φυσικά κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες οι οποίες εγγυώνται ένα αισθητικά απολαυστικό αποτέλεσμα. Πάρε ένα χαρτί ή έναν καμβά, αν νιώθεις λίγο πιο γενναία και άρχισε να αποτυπώνεις εικόνες της φαντασίας σου ή τα αντικείμενα που βλέπεις γύρω σου. Αν δεν έχεις ιδέες πάρε ένα λεξικό, ξεφύλλισέ το και με θέμα την πρώτη λέξη στην οποία θα πέσει το μάτι σου ζωγράφισε ό,τι σου έρθει στο μυαλό. Μην πετάξεις το σχέδιο σου. Αν δεν σου αρέσει προσπάθησε με υπομονή να το κάνεις όπως θέλεις.

Λένε πως κάθε νέα συνήθεια χρειάζεται 21 ημέρες για να εδραιωθεί. Τι νέα συνήθεια θα ήθελες να αποκτήσεις; Χρησιμοποίησε τις μέρες της καραντίνας με σοφία.