5 μύθοι για τα φρύδια που πρέπει να καταρριφθούν

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, τα φρύδια είναι ο καθρέφτης του προσώπου μας. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί μύθοι που αναφέρονται στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε στην περιποίηση των φρυδιών μας. Συγκεντρώσαμε τους 5 πιο γνωστούς και θα σου εξηγήσουμε γιατί πρέπει να καταρριφθούν.

Μύθος No 1: Τα πολύ λεπτά φρύδια είναι χαμένη υπόθεση

Σίγουρα θα τύχει έστω και μια φορά να υπερβάλλεις στην αποτρίχωση των φρυδιών σου και να καταλήξουν πολύ λεπτά. Don’t panic! Υπάρχουν πλέον πολύ καλά serums που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τα φρύδια σου σε ένα διάστημα περίπου 8 μηνών. Μέχρι τότε μπορείς να τα «γεμίζεις» προσεκτικά με ένα καλό προϊόν για  φρύδια.

Μύθος Νο 2: Τα φρύδια πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα με αυτό των μαλλιών μας

Πολλές φορές συνηθίζουμε να βάφουμε τα φρύδια στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά μας αλλά αυτό είναι λάθος. Αν επιλέξεις να βάψεις τα φρύδια σου καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα τόνο πιο σκούρο απ΄αυτό των μαλλιών σου. Έτσι θα πετύχεις καλύτερη ισορροπία και φυσικότητα στο χρώμα.

Μύθος Νο 3: Δεν χρησιμοποιούμε το τσιμπιδάκι πάνω στη γραμμή των φρυδιών

Λέγεται πως δεν πρέπει να βγάζουμε τις τρίχες που είναι πάνω στην κύρια γραμμή των  φρυδιών, αυτές ουσιαστικά που είναι στη «μήτρα» του φρυδιού. Κι αυτό γιατί οι τρίχες αυτές δεν θα βγουν τόσο εύκολα όσο οι άλλες. Ο παραπάνω μύθος δεν ισχύει διότι οι ειδικοί προτείνουν να «πειράζουμε» προσεκτικά όποια τρίχα θεωρούμε ότι πρέπει να φύγει ώστε να σχηματιστεί σωστά το φρύδι μας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το Instagram account που μας θυμίζει τα λάθη που κάναμε με τα φρύδια μας

Μύθος Νο 4: Τα φρύδια ‘ μεγαλώνουν ‘ πιο γρήγορα αν χρησιμοποιείς κερί για αποτρίχωση

Οι experts επισημαίνουν ότι η ανάπτυξη των τριχών του φρυδιού δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από τη μέθοδο αποτρίχωσης. Επίλεξε αυτή που σου αρέσει πιο πολύ και δώσε βάση στο σωστό σχήμα.

Μύθος Νο 5: Τα  φρύδια μας θα πρέπει να δείχνουν ακριβώς το ίδιο

Αυτός είναι ο μύθος που σίγουρα πιστεύουν οι περισσότερες από μας. Κι όμως δεν ισχύει. Τα φρύδια μας πρέπει να είναι sisters και όχι twins. Κάθε φρύδι αναπτύσσεται διαφορετικά εκ των πραγμάτων οπότε μην επιμένεις στο να τα σχηματίζεις με τόσο μεγάλη συμμετρία. Αν σου αρέσει η ομοιομορφία, γέμισε τα φρύδια σου με ένα μολύβι.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.