Η δύση του χειμώνα, το κύμα της Covid-19 και όλα αυτά τα ευχάριστα, μπορούν να κάνουν τις ημέρες μελαγχολικές. Ένα αίσθημα θλίψης ή δυσάρεστου mood.

Πώς αλλάζεις μια τέτοια διάθεση ενώ όλοι γύρω σου βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο; Απευθύνσου στον αγαπημένο σου φίλο, τον σκύλο σου.

Μερικά μαθήματα χαράς από τη ζωή και συμπεριφορά του σκύλου σου μπορούν να αποβούν σωτήρια.

1. Υποδέξου το συγκάτοικο/φίλο/συνεργάτη σου με χαρά

Όπως αντικρύζεις τη χαρά του σκύλου σου, όταν μπαίνεις στο σπίτι, έτσι μπορείς να αντιδράς κι εσύ. Όταν συναντάς το συγκάτοικο σου για παράδειγμα, αντί να σε πιάνει ένα αίσθημα “αγοραφοβίας” μπορείς να το μετατρέψεις σε κάτι πιο θετικό.

Δοκίμασε να υποδεχτείς κάποιον άνθρωπο με παραπάνω χαρά και λιγότερη τυπικότητα. Θα δεις πως αμέσως θα αλλάξει το περιβάλλον γύρω σου. Όπως ξεχνάς κι εσύ τα θέματα σου όταν παίρνεις αυτό το vibe από το σκύλο σου.

2. Απόλαυσε τη μέρα σου, από τα γεύματα σου μέχρι τα projects σου

Έχεις δει ποτέ τη φάτσα του σκύλου σου όσο τρώει; Με πόση όρεξη και χαρά απολαμβάνει αυτό που του έχεις βάλει- ό,τι κι αν είναι αυτό-; Προσπάθησε κι εσύ λοιπόν να είσαι περισσότερο παρών σε ότι σου συμβαίνει. Από τον τρόπο που ετοιμάζεις τα γεύματα της ημέρας μέχρι το πώς θα διαχειριστείς μία κρίση στη δουλειά.

Αυτό ουσιαστικά θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη ενσυναίσθηση του τι κάνεις. Δεν θα κάνεις απλά κάτι μηχανικά, θα δίνεις όλη σου την ενέργεια. Με την ίδια χαρά που και ο σκύλος σου απολαμβάνει την τροφή του.

3. Μην υποτιμάς τη δύναμη του ύπνου 

Έχεις αναρωτηθεί γιατί ο σκύλος σου έχει τόση ενέργεια όλη την ημέρα; Ίσως επειδή την μισή, την περνάει στον ύπνο. Ένα ακόμη χρήσιμο μάθημα λοιπόν από τον αγαπημένο σου σκύλο έχει να κάνει με τον πολύτιμο και αναγκαίο ύπνο. Απαραίτητο καύσιμο για να κυλήσει η ημέρα σου καλά, δρα σαν φάρμακο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σου δίνει ακριβώς την ευεξία που θες.

Ο ύπνος καθαρίζει και ξεκουράζει τόσο μυαλό όσο και σώμα, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την επόμενη μέρα.

4. Μην παραλείπεις την άσκηση

Έχεις δει ποτέ αναβλητικό σκύλο; Να παραλείπει τη βόλτα του ή να μην έχει όρεξη να τρέξει και να παίξει; Το αιώνιο δίλημμα μεταξύ καναπέ και γυμναστικής μπορεί επιτέλους να παύσει. Όταν ενσωματώσεις την άσκηση που σου αρέσει στην καθημερινότητα σου, τα οφέλη θα σε αποζημιώσουν.

Πλέον, ο καναπές δεν θα αποτελεί το καταφύγιο σου. Θα έχεις πρόγραμμα και θα γνωρίζεις πόσο ευεργετικές ιδιότητες περιέχει η άσκηση κάθε είδους.

5. Γνώρισε νέους ανθρώπους

Ξεκίνα να επικοινωνείς πιο ανοιχτά με τους γύρω σου. Όπως σε μία βόλτα με το κατοικίδιο σου θα συναντήσει και θα πλησιάσει άλλα στο δρόμο, έτσι και εσύ, μπορείς να κάνεις μια αρχή. Να προσέχεις αλλά να μην κλείνεις πόρτες σε μία ευκαιρία για να γνωρίσεις νέες προσωπικότητες.

Ο κύκλος σου πρέπει να αλλάζει για να μπορείς κι εσύ να αλλάζεις μέσα από αυτόν. Σταμάτα λοιπόν να μένεις στα ίδια και τα ίδια και γίνε παρών σε ανθρώπους που έχεις μία δυνατότητα να βάλεις στη ζωή σου.