Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Δεν υπάρχει η τέλεια σχέση. Με τον σύντροφό σου θα τσακωθείς, θα διαφωνήσεις, θα σε εκνευρίσει και είναι αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο» όταν αποφασίσεις να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον.

Όμως, όταν εκείνος σε απογοητεύει επανειλημμένα, τότε αυτό είναι μία άλλη ιστορία και ίσως ήρθε η ώρα για αποφάσεις. Αν σου λέει ψέματα, σε υποτιμά ή κάνει πράγματα που θεωρείς ανεπίτρεπτα σε μία σχέση, τότε ήδη έχεις αργήσει.

Eπίσης, υπάρχουν και πέντε ακόμη που ίσως βρίσκονται κρυμμένα κάπου ανάμεσα στα στρώματα της προσωπικότητάς του.

Δε σε βοηθά σε δύσκολες περιόδους

Ένας καλός σύντροφος θα είναι δίπλα σου στα καλά και στα άσχημα. Θα σε βοηθά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και θα σε συμβουλεύει. Αν εσύ περνάς μία δύσκολη περίοδο και εκείνος δεν είναι ένας ώμος που θα κλάψεις πάνω του, τότε ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσεις τη σχέση σας.

Δεν προσπαθεί

Αν νιώθεις πως μόνο εσύ προσπαθείς για τη σχέση, τότε μάλλον δεν είναι τόσο καλή όσο πιστεύεις. Αν έχετε μιλήσει και και του έχεις εκφράσει τα παράπονά σου, τις ανησυχίες, ακόμη και τους φόβους σου και εκείνος συνεχίζει με την ίδια απάθεια, τότε ίσως δε βρίσκεστε στην ίδια σελίδα όπως νόμιζες.

Δεν μιλάει για το μέλλον σας

Οk, κανείς δεν προχωρά με τους ίδιους ρυθμούς σε μία σχέση. Είναι απολύτως αποδεκτό να προχωράτε με διαφορετική ταχύτητα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όμως, αν εσύ θες να προχωρήσετε και εκείνος βάζει εμπόδια ή αρνείται να το κάνει, ή ακόμη και να το συζητήσει μαζί σου, τότε μάλλον δεν έχετε τις ίδιες προσδοκίες όσον αφορά το κοινό σας μέλλον.

Δεν είναι ποτέ χαρούμενος για σένα

Είναι πολύ άσχημο όταν θες να μοιραστείς τα καλά σου νέα και εκείνος δεν χαίρεται μαζί σου ή έστω, δείχνει λίγο ενθουσιασμό. Υπάρχει περίπτωση η δική του ανασφάλεια και ανταγωνισμός να τον σταματά από το να χαρεί πραγματικά για σένα. Συζήτησε μαζί του κι αν καταλάβεις πως χρειάζεται να σε υποτιμά για να νιώσει καλά για τον εαυτό του, τότε ήρθε η ώρα για μία μεγαλύτερη συζήτηση.

Κάνει άσχημα σχόλια

Πάντα υπάρχει το ελαφρύ πείραγμα στη σχέση, όμως υπάρχει μία πολύ λεπτή γραμμή του πειράγματος και της κακίας. Αν νιώθεις πως σε υποτιμά ή χρησιμοποιεί το χιούμορ ως ασπίδα για να σου πει πράγματα που θα σε πληγώσουν, τότε σίγουρα έχει φύγει από την κατάσταση του «ελαφρού πειράγματος».

featured photo: Unsplash/ Matheus Ferrero