5 λόγοι που είναι καλό να κάνεις ένα break από τους άντρες

5 λόγοι που είναι καλό να κάνεις ένα break από τους άντρες

Γιατί καμιά φορά τα breaks είναι υπέροχα. Ειδικά τα κατ’επιλογή

Υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να φανταστούν ποτέ τη ζωή τους μακριά από το flirt και τους άντρες. Και οι άλλες. Αυτές που όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα μαζευτούν πίσω και θα κάνουν ένα break. Θα πάρουν με λίγα λόγια το χρόνο τους. Ξέρω σε κάποιους αυτό ακούγεται τρελό. Όμως καμιά φορά είναι ευτυχία το να στέκεσαι πίσω και να κάνεις ένα διάλειμμα από κάθε τι αρσενικό που κυκλοφορεί.

Γιατί:

1. Θα βρεις χρόνο να δεις τι πραγματικά θέλεις

Πόσες φορές περιπλανήθηκες γύρω από αδιέξοδες ιστορίες που κατέληγαν με ghosting/mosting ή απλά συνεχιζόντουσαν χωρίς να οδηγούν πουθενά; Το μόνο σίγουρο κατόρθωμά τους (εκτός από την πεσμένη ψυχολογία) είναι να σκέφτεσαι τι πραγματικά θέλεις. Θέλεις κάτι που να μένει; Κάτι που να σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, δηλαδή άφθονο φλερτ χωρίς υποσχέσεις; Ό,τι και αν είναι αυτό που θα σε κάνει χαρούμενη, θα το βρεις αφού πρώτα μείνεις μόνη και κοιτάξεις βαθιά μέσα σου.

2. Θα απολαύσεις την αίσθηση της ελευθερίας

Το να μην περιμένεις τίποτα, αλλά να ξαφνιάζεσαι σε κάθε κουδούνισμα του τηλεφώνου χωρίς άγχος. Να μη σε νοιάζει τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι, αλλά και να αποδέχεσαι προσκλήσεις για κοκτέιλ της τελευταίας στιγμής. Να βάζεις μαγιό και να φεύγεις για την παραλία. Να κοιμάσαι με το αλάτι στα μαλλιά και να πίνεις τα τελευταία σφηνάκια στο πάρτυ με τους άγνωστους που σε έσπρωξαν στην είσοδο και λίγα λεπτά μετά γίνατε παρέα.

3. Θα αφοσιωθείς πιο σοβαρά σε κάποιο στόχο σου

Οι γυναίκες όταν δεν μας απασχολούν θέματα καρδιάς είμαστε παραγωγικές στο φουλ. Μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά με νέες ιδέες, να κυνηγήσουμε προαγωγές ή να πάρουμε αποφάσεις που μελλοντικά θα αλλάξουν τη ζωή μας. Όλα αυτά γιατί όταν μένεις μόνη από επιλογή έχεις την επιλογή να δεις τι μπορείς να αλλάξεις. Σε ποιο κομμάτι θα μπορούσες να γίνεις καλύτερη. Μπορεί να αποφασίσεις να μείνεις μόνη σε ένα ολοδικό σου σπίτι ξεκόβοντας από την σίγουρα αγκαλιά της μανούλας. Ή απλά να τελειώσεις το Μεταπτυχιακό που πάλευες τα τελευταία δυο χρόνια.

4. Ιεραρχικά οι προτεραιότητές σου θα είναι οι φίλοι και η οικογένειά σου

Άνθρωποι που δεν χρειάζεται να τους συστήνεσαι και που σε αποδέχονται όπως και να είσαι. Άνθρωποι που πολλές φορές σε χρειάζονται, αλλά τους αφήνεις πίσω για κάποιο new entry άγνωστης προέλευσης και λοιπών στοιχείων. Αλλά δε σου θυμώνουν για πολύ, γιατί καταλαβαίνουν. Όμως είναι ωραίο να έχεις περισσότερο χρόνο γι' αυτούς τους λίγους, δεδομένους και αναντικατάστατους στη ζωή σου. Ακόμα κι αν σε κάθε τσούγκρισμα θα σου εύχονται «μ ένα καλό παιδί/ έναν μεγάλο έρωτα και τα σχετικά.

View this post on Instagram

#lifethroughacigarette

A post shared by Life Through A Cigarette (@lifethroughacigarette) on

5. Το ξεκαθάρισμα θα κάνει χώρο για τα καλά που θα έρθουν

Όπως γίνεται και στη ντουλάπα σου. Όταν την αδειάζεις και αποφασίζεις τι θα κρατήσεις και τι θα πετάξεις εκτός από τα χρήσιμα μένει και χώρος. Άδεια ράφια και συρτάρια που αν είσαι λογική και όχι υπερκαταναλωτική θα τα γεμίσεις με προσοχή και σύνεση.

Έτσι πρέπει να σκέφτεσαι και για τις σχέσεις. Αν αδειάσεις και αποστασιοποιηθείς απ’ ό,τι δε σε γεμίζει, βοηθάς αυτό που αξίζει να σε βρει. Γιατί πολύ απλά δεν ψάχνεις, δεν προκαλείς ούτε πιέζεις με εμμονή λάθος πράγματα. Οπότε αυτό που θα αξίζει όταν θα έρθει η ώρα θα το παρατηρήσεις αμέσως. Και αν είσαι προσεκτική δεν θα το αφήσεις να φύγει.

Μπορεί να λένε πως δε γίνεται να βρεις κάτι αν δεν ψάξεις. Αλλά δεν παύω να πιστεύω πως τα σημαντικότερα πράγματα βρίσκονται τυχαία. Και αυτό λέγεται serendipity ή απλά ευτυχία!


featured image: Elite Daily

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.