Με αγαπημένη σκηνή βροχής εκείνη με τον Tim Robbins από την ταινία Shawshank Redemption, ας εμπνευστούμε από το σινεμά για μερικούς ακόμα λόγους να αγαπάμε τις βροχερές μέρες. Ακόμα κι αν τυχαίνουν καλοκαίρι.

1. Μπορείς να χωθείς στον καναπέ για μαραθώνιο ταινιών χωρίς ενοχές 

bridget-jones

Μπορείς να φορέσεις ό,τι θες, να πάρεις να φας ό,τι θες και να δεις ό,τι θες. Έξω θα βρέχει και εσύ χωρίς ενοχές μπορείς να απολαύσεις ταινία, ξεκούραση και φαγητό χωρίς να χρειάζεται καμιά δικαιολογία.

2. Απαλλάσσεσαι από τα καλοχτενισμένα μαλλιά 

raining

Δεν θα ανησυχείς καθόλου η βροχή είναι με το μέρος σου. Πιάσε μια αλογοουρά ή ένα χαλαρό bun και βγες για τις δουλειές σου.

3. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για τα ξεκαθαρίσματα σου

05

Εκμεταλλεύσου μια βροχερή μέρα για να χωρίσεις ή να κάνεις εκείνον τον καυγά που αποφεύγεις καιρό τώρα. Διευθέτησε τις δουλειές σου ενώ βρέχει, το εφέ θα είναι υπέροχο. Μπορείς να κλάψεις ή να βγεις απελπισμένη στη βροχή. Η ηλιόλουστες μέρες δεν έχουν τίποτα δραματικό που να ταιριάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τα Πρωτοβρόχια.

4. Είναι ρομαντική

the-notebook

Το αποδεικνύει το σινεμά με: The Notebook, Four Weddings And A Funeral, Breakfast At Tiffany’s. Οι άνθρωποι φιλιούνται στη βροχή. Η βροχή είναι ρομαντική και προάγει τους έρωτες. Δεν έχεις περπατήσει με τον καλό σου στη βροχή; Δεν έχεις ονειρευτεί παθιασμένα φιλιά κάτω από ταράτσες; Έχεις.

5. Τελικά μπορείς να χαρείς με την βροχή

filmin-in-the-rain-5

Ίσως τον Gene Kelly να μην τον έχει καταβρέξει αυτοκίνητο που πέρασε από λακούβα εξού και είναι τόσο χαρούμενος με την βροχούλα. Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα η βροχή είναι ηρεμιστική, χαλαρωτική και σου αφήνει ένα αίσθημα κάθαρσης στο τέλος. Μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα με ανοιξιάτικο ψιλόβροχο ή να επικεντρωθείς στον ήχο της. Μπορείς να πάρεις τα ανήψια σου και να χοροπηδήσετε με γαλότσες σε νερόλακους. Ευτυχώς στη χώρα μας έχουμε πολλούς.