Μπορεί στο μυαλό σου το σκοινάκι να είναι συνδυασμένο με το σχολείο και τα παιδικά σου χρόνια. Το καταλαβαίνουμε. Αν δεν έχεις ξαναπιάσει στα χέρια σου σχοινάκι από τότε σου έχω εδώ 5 λόγους που το σκοινάκι είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν (και είναι και πολύ πιο cool απ όσο νομίζεις!)

  1. Όταν λέμε ότι καίει… ΚΑΙΕΙ!

Ελάχιστες ασκήσεις καίνε τόσες θερμίδες όσες το σκοινάκι. Ακόμα και αν πηδάς πάνω κάτω σε μια σταθερή μέση ταχύτητα (ή να κάνεις jumping jacks) θα καις περίπου 10 με 16 θερμίδες το λεπτό. Βρες ένα ωραίο 10 λεπτο πρόγραμμα εξάσκησης με σκοινάκι και δούλεψε το σε 3 γύρους. Έρευνες λένε ότι το να κάνεις για 10 λεπτά σκοινάκι είναι σαν να τρέχεις 1 χλμ σε 5 λεπτά!

  1. Αυξάνει την αντοχή και την ταχύτητα σου!

Γι αυτό και είναι ο ένας must τρόπος εκγύμνασης όσων ασχολούνται με μαχητικά αθλήματα όπως MMA, kick box, πυγμαχία κτλ. Το σκοινάκι βελτιώνει την ισσοροπία σου, την ταχύτητα σου και τη φυσική σου κατάσταση, κάνοντας το μυαλό σου να συγκεντρώνεται στην κίνηση τον ποδιών σου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείς εκείνη την στιγμή. Γιατί νομίζεις πως είναι η αγαπημένη άσκηση των πυγμάχων;

  1. Αυξάνει την οστική πυκνότητα

Η μεσαία ένταση που δίνει το σκοινάκι σαν άσκηση αυξάνει την οστική πυκνότητα αλλα ΔΕΝ είναι τόσο «ζόρικο» για τους συνδέσμους όπως το τρέξιμο, καθώς η «πίεση» κάθε «πηδήματος» ασκείται και στα 2 πόδια ταυτόχρονα σε αντίθεση με το τρέξιμο που είναι ένα πόδι την φορά!

  1. Κάνει καλό στον εγκέφαλό σου

Ναι, καταλαβαίνω πως ακούγεται αρχικά, αλλά ας ολοκληρώσω… Το σχοινάκι είναι άσκηση που σου επιβάλλει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου μαζί με το σώμα σου (αλλιώς πολύ απλά θα φας τα μούτρα σου!) κάτι που κάνει τον εγκέφαλο σου να δουλεύει υπερωρίες και να αυξάνει την αίσθηση του ρυθμού, συντονισμού και στρατηγικής σου!

  1. Είναι βολικό.

Είναι ελαφρύ, οικονομικό, δεν πιάνει χώρο, κυκλοφορεί σε ότι χρώμα θες, από απλό σκοινάκι με ξύλινη λαβή μέχρι πλαστικό με νάιλον ίνες, λαστιχένιο, με μετρητή στροφών με μετρητή χρόνου κτλ κτλ κτλ. Plus, δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένο χώρο, μέρα, ώρα ημέρας κτλ για να το χρησιμοποιήσεις!