Καλώς ή κακώς, όλοι μας έχουμε έναν μικρό εθισμό με τα social media ή και με άλλες εφαρμογές. Αυτός ο εθισμός παρατηρείται ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο -την οποία και διανύουμε – όπου οι περισσότεροι αδημονούν να δημοσιεύσουν τις καλύτερες φωτογραφίες των διακοπών τους.

Γνωρίζουμε όμως πόσο αρνητικά είναι όλα αυτά για την υγεία μας; Ας δούμε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να κλείσεις το wifi σου αυτό το καλοκαίρι:

  1. Βελτιώνεις τον ύπνο σου: Δεν το υποστηρίζουμε μονάχα εμείς αλλά και οι έρευνες. Η αποχή από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ίντερνετ λίγες ώρες πριν τον ύπνο, βοηθά στο να κοιμηθείς καλύτερα αλλά και πιο ήρεμα. Οπότε κλείσε το κινητό και προτίμησε να κάνεις κάτι πιο εποικοδομητικό λίγο πριν πέσεις για ύπνο.
  2. Βοηθά στο να νιώθεις λιγότερο άγχος: Αυτός είναι και ένας απ τους βασικότερους λόγους που θα πρέπει να απέχεις απ’ τα social. Η συνεχής ενημέρωση του προφίλ σου ή οι συχνές επισκέψεις σε προφίλ άλλων γεμίζουν τη ζωή σου με στρες. Με λίγα λόγια η τάση του να δημοσιεύσουμε κάθε φορά και κάτι πιο εντυπωσιακό απ την “πολυτάραχη” ζωή μας, μας βάζει σε μια διαδικασία δίχως τέλος και ασκεί αρνητική επιρροή στην ψυχολογία μας.
  3. Αυξάνεται η παραγωγικότητα σου: Προσπάθησε να κλείνεις το wifi την ώρα που εργάζεσαι ή τη στιγμή που κάνεις κάτι σημαντικό. Έτσι το αποτέλεσμα της δουλειάς θα είναι πιο καλό και τίποτα δεν θα σου αποσπά την προσοχή.
  4. Η αποχή απ τα social σου δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα χαράς για τη ζωή σου: Όλοι γνωρίζουμε πως η ζωή των social δεν είναι και η πραγματική που βιώνουμε. Οπότε είναι πιο υγιές να βγεις και να τη ζήσεις, να χαρείς και να νιώθεις ευλογημένος για όσα πέτυχες και για όσα θα πετύχεις στο μέλλον! Μην ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων διότι σπαταλάς πολύτιμο χρόνο απ τη δική σου όμορφη ζωή!
  5. Διαθέτεις περισσότερο χρόνο για σωματική άσκηση: Φρόντισε τον εαυτό σου και δώσε βάση στη σωματική σου άσκηση. Είναι προτιμότερο το αναζωογονητικό τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο απ το άσκοπο scroll down στη σελίδα του instagram!