5 λεπτομέρειες που δεν πρόσεξες βλέποντας τα "Παράσιτα"

5 λεπτομέρειες που δεν πρόσεξες βλέποντας τα «Παράσιτα»

Η ταινία έκανε κάποια spoilers για την πλοκή της, αλλά δεν τα κατάλαβες ποτέ.

Τη δεύτερη φορά που βλέπεις μια ταινία εντοπίζεις λεπτομέρειες και κρυφά μηνύματα που είχες αγνοήσει την πρώτη φορά. Μήπως τελικά χρειάζεται να δούμε και μια τρίτη φορά μια ταινία για να τη χαρακτηρίσουμε αγαπημένη; Αν έχεις βάλει στις top σου τα οσκαρικά "Παράσιτα", λογικά, θα έχεις εντοπίσει τις παρακάτω λεπτομέρειες και spoilers στη δεύτερή σου προβολή.

Το κορεάτικο Harvard

thetalko.com

Στη σκηνή που η Ki-Jung πλαστογραφεί ένα πτυχίο για τον αδερφό της, θα ήσουν πιο ενθουσιασμένη αν ήξερες δυο πράγματα. Αφενός, το Yonsei University υπάρχει και θεωρείται το Harvard της Κορέας. Αφετέρου, ο σκηνοθέτης Bong Joon Ho σπούδασε κοινωνιολογία σε αυτό.

Η σημασία του status

thetalko.com

Η σκηνή στην οποία ο Ki-woo προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει έναν εργοδότη να του δώσει τη δουλειά, "κατεβάζει" το ανάστημά του στο ύψος της. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει σεβασμό. Απέναντι, ωστόσο, η αδερφή του στέκεται όσο πιο αγέροχα γίνεται, γεγονός που την κάνει να δείχνει αγενής. Με αυτό το κλασικό παιχνίδι του καλού και του κακού, το αγόρι κερδίζει το ενδιαφέρον της εργοδότριας.

Φαγητό για δυο

thetalko.com

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, πολλοί διάλογοι περιέχουν spoilers για την πλοκή της ταινίας. Μια από αυτές είναι όταν ο Mr. Park συζητάει με τον Ki Taek για την απόφασή του να απολύσει την προηγούμενη οικιακή βοηθό, Moon-Gwang. Καθώς λοιπόν σχολιάζει, αναφέρει πως 'τρώει όσο δυο άνθρωποι'. Προφανώς, μιας και ζει ο σύζυγός της κρυφά στο υπόγειο.

Το πορτραίτο

thetalko.com

Στην ταινία, η μητέρα αποκαλύπτει στους νέους δασκάλους των παιδιών της, πως ο μικρός της γιος εκφράζεται μέσω της ζωγραφικής. Η ίδια πιστεύει για τον πίνακα που έχει δημιουργήσει ο μικρός της πως είναι μια αντανάκλαση του εαυτού του. Στην πραγματικότητα, όμως, το παιδί έχει ζωγραφίσει τον άνθρωπο που μόνο το ίδιο ξέρει πως μένει κρυφά στο σπίτι τους.

564 χρόνια

thetalko.com

Στο τέλος της ταινίας, ο Ki-Woo γράφει ένα γράμμα στον πατέρα του λέγοντάς του πως θα αγοράσει το σπίτι για να καταφέρει να τον απεγκλωβίσει από το υπόγειο. Σε εκείνες τις σκηνές, οι θεατές αναρωτηθήκαμε πώς θα καταφέρει να βγάλει τόσα χρήματα ώστε να αγοράσει το σπίτι. Αλήθεια, εσύ δε σκέφτηκες πόσα χρόνια θα πρέπει να δουλεύει για να συγκεντρώσει αυτό το πόσο; Η απάντηση σου δόθηκε σε μια γραμμή: 564 χρόνια. Το τραγούδι του τέλους σου απάντησε πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

featured image: Polygon

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.