5 λάθη που κάνεις και ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματά σου

5 λάθη που κάνεις και ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματά σου

Σίγουρα ξέρεις ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο που ξοδεύεις τα χρήματά σου θα μπορέσεις να αποταμιεύσεις καλύτερα με τον καιρό. Με το να μην παίρνεις καφέ απ’ έξω κάθε μέρα, να παίρνεις φαγητό από το σπίτι στη δουλειά και με το να μην πηγαίνεις για μανικιούρ κάθε εβδομάδα, βάζεις αρκετά χρήματα στην άκρη. 

Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι πειρασμοί εκεί έξω που κάνουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου να κάνει φτερά. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις ώστε να κρατήσεις τις οικονομίες σου;

Βάλε τα πράγματά σου σε μία αποθήκη

Το να έχεις ένα μικρό διαμέρισμα, σε αποτρέπει από το να έχεις πολλά πράγματα στο σπίτι. Όταν δεν υπάρχει χώρος ούτε για το τραπεζάκι του σαλονιού, o χώρος για τη ντουλάπα δεν περνάει καν από το μυαλό. Αλλά αν μπορέσεις να αποθηκεύσεις μερικά πράγματα σε μία αποθήκη με σκοπό να πηγαίνεις εκεί αυτά που δεν χρειάζεσαι, το σπίτι θα είναι γεμάτα μόνο με τα απολύτως απαραίτητα και έτσι δεν θα χρειαστεί να πετάς και μετά να ξανά αγοράζεις τίποτα. 

Μην ανοίγεις καινούργιους λογαριασμούς στην τράπεζα

“Θα θέλατε να κερδίζετε 15% έκπτωση στις αγορές σας ανοίγοντας έναν καινούργιο λογαριασμό τραπέζης μαζί μας;”

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ταινίες τρόμου, τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς και άκου τη φωνή μέσα σου που λέει “Μην το κάνεις!”. Είναι καλύτερο να αρνηθείς, ειδικά αν μιλάμε για ένα μαγαζί που σπάνια ψωνίζεις. Στην τελική η έκπτωση δεν θα σου βγει σε καλό, μιας και θα μπεις σε μεγαλύτερους πειρασμούς.

Απόφυγε τα έξοδα αποστολής

Το να ψωνίζεις μέσω διαδικτύου έχει γίνει πλέον μόδα, και όταν υπάρχουν “δωρεάν μεταφορικά” πώς να αντισταθείς; 

Ωστόσο πολλές φορές αυτό γίνεται όταν πρέπει να συμπληρώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό. Διάλεξε εκείνα τα μαγαζιά που μπορείς να τα παραλάβεις δωρεάν από το κατάστημα. Αυτό το tip θα σου γλιτώσει αρκετά. 

“Κόψε” τις συνδρομές για σειρές, ταινίες ή και μουσική

Αν δεν έχεις ανοίξει κάποια συνδρομή ακόμα, μην μπεις καν στον πειρασμό. Το να πληρώνεις μεγάλα ποσά κάθε μήνα για να έχεις πλατφόρμες στις οποίες παρακολουθείς αραιά και πού σειρές ή ταινίες, δεν ωφελεί. 

Σύγκρινε τιμές μέχρι να βρεις την καλύτερη

Υπάρχει διάφοροι τρόποι να βρεις και να κερδίσεις προσφορές στις μέρες μας -δίνοντας το email σου, ακολουθώντας σελίδες στα socila media ή παίρνοντας κουπόνια. Το να πληρώνεις ολόκληρη την τιμή του προϊόντος συχνά σε βγάζει εκτός budget. Προσπάθησε να βρίσκεις προσφορές και να τις χρησιμοποιείς προς όφελος σου. 


Πηγή: popsugar.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: ShopStyle Photography
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.