Ο καθένας με τον τρόπο του και φυσικά ο καθένας για το λόγο του. Όσο προχωράς στη ζωή σου θα καταλάβεις ότι δε μπορείς να τους κατηγορήσεις αλλά ίσως να μπορείς λίγο να τους βοηθήσεις. Ή μπορεί να πρέπει να βοηθήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σύμφωνα με τη Sonja Lyubomirsky, καθηγήτρια του Universsity of California και σύμφωνα με την έρευνά της που θα τη βρεις εδώ, “Το 40% της ικανότητάς μας να είμαστε χαρούμενοι είναι στο χέρι μας.” Αν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα τότε υπάρχει ελπίδα για όλους. Αυτό που οφείλει να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά, είναι να παρατηρήσει τις συνήθειες που τον κάνουν λυπημένο και να προσπαθήσει να τις εξηγήσει. Δε θα σου πω ότι είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται αλλά αυτό που με σιγουριά θα σου πω (και θα σου κλείσω και το μάτι) είναι πως πάντα (ΠΑΝΤΑ) από κάπου πρέπει να ξεκινάμε. Μήπως, λοιπόν και εσύ βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες;

5 κατηγορίες ανθρώπων που δε μπορούν να χαρούν τη ζωή
backspaceforward.tumblr.com

1. Πιστεύεις πως η ζωή είναι δύσκολη

Ένας αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύει στην ομορφιά της ζωής και προσπαθεί να αγκαλιάσει τις δύσκολες ώρες και τις δύσκολες μέρες. Η απαισιοδοξία σε οδηγεί σε μια από αυτές τις 5 κατηγορίες θυματοποίησης και σε κάνει να πιστεύεις πως η μοίρα σου φέρεται άδικα. Έτσι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποδέχεσαι παθητικά οτιδήποτε συμβαίνει και να διαιωνίζεις καταστάσεις που δε σου ταιριάζουν.

2. Πιστεύεις πως οι άνθρωποι δεν είναι έμπιστοι

Η πραγματική ζωή δεν είναι έργο του Φώσκολου. Ή μερικές φορές μπορεί και να είναι αλλά ως υγιείς άνθρωποι πρέπει να προσπαθούμε να κρατάμε τις ισορροπίες και να εμπιστευόμαστε αυτούς που επιλέξαμε να είναι δίπλα μας. Το ξέρω ότι σε έχουν προδώσει όπως πιθανότατα θα έχεις κάνει και εσύ το ίδιο αλλά η ζωή προχωράει και το να προσπαθείς να βρεις συνέχεια το κακό στους ανθρώπους, σε κρατάει πίσω.

3. Εστιάζεις την προσοχή σου σε ο,τιδήποτε κακό

Αυτός ο κόσμος δεν είναι ιδανικός και αυτό το ξέρουμε από τότε που ξεκινήσαμε να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά υπάρχουν χιλιάδες πράγματα για τα οποία μπορείς καθημερινά να είσαι ευγνώμον. Τι θα έλεγες να τα ανακαλύψεις αλλά και να τα τυπώσεις για να τα βλέπεις κάθε μέρα; Πάρε μια μικρή γεύση εδώ.

4. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πιστεύουν πως όταν οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι τότε κάτι πηγαίνει λάθος με τους ίδιους. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί αισθήματα ζήλιας και φθόνου. Είναι σημαντικό να κατανοείς πως η χαρά του διπλανού σου μπορεί να γίνει και δική σου με μια απλή αλλαγή της σκέψης σου. Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω. 5. Το μέλλον σε φοβίζει Οι άνθρωποι που είναι διαρκώς λυπημένοι είναι γεμάτοι με αρνητικές σκέψεις και φόβους για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Αντί για αυτό θα μπορούσαν να απασχολούν το μυαλό τους με το πως μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη και πιο λειτουργική έτσι ώστε το μέλλον να είναι ευνοϊκό.