Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα σπίτια μεγάλο σαλόνι, πολλές φορές αυτό είναι περιοριστικό γιατί πάντα θα ψάχνεις έστω και ένα μικρό χώρο να τοποθετήσεις κάτι ακόμα. Εάν το σαλόνι σου είναι γεμάτο με αντικείμενα, το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις είναι να περάσεις χρόνο σε αυτό. Υπάρχουν αρκετές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται το καθιστικό σου. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να παραπλανήσεις το μάτι ώστε να δει ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Δεν είναι μαγικό, είναι απλά έξυπνη διακόσμηση.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και μεταμόρφωσε το μικρό σαλόνι σου σε άνετο ώστε να το απολαύσεις και εσύ και οι επισκέπτες σου.

Το φως

luluandgeorgia.com

Αν το σαλόνι σου έχει μεγάλα παράθυρα, μην τα κλείσεις με σκοτεινές κουρτίνες ώστε το φυσικό φως να μπαίνει κατευθείαν στο χώρο. Άφησε το φως να χυθεί ελεύθερα για να γίνει ο χώρος πιο ευάερος και ανοιχτός. Ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλα παράθυρα, επίλεξε ελαφρύτερες αποχρώσεις κουρτινών για να μεγιστοποιήσεις το φως που έχεις.

Πολλαπλών χρήσεων

okeypedia.com

Όταν γενικά λείπει χώρος από το σπίτι σου η μόνη επιλογή που έχεις είναι να γίνει ένα δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις χώρο για καθιστικό και γραφείο στο σπίτι, συνδυάστε και τα δύο σε ένα χώρο. Η σωστή διάταξη και τα έπιπλα μπορούν να φαίνονται εξαιρετικά, ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου.

Το λευκό

winterdaisy.com

Το έχουμε ξαναπεί αυτό το αρχοντικό χρώμα κάνει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Κράτα τους τοίχους και τα δάπεδα όλα λευκά για να φωτίσεις και να ανοίξεις το σαλόνι σου. Αν σου φαίνεται πολύ ψυχρό βάλε χρώμα στα έπιπλα και τα διακοσμητικά σου ή τοποθέτησε ένα πολύχρωμο έργο τέχνης στο τοίχο σου.

Το coffee table

nicolefranzen.com

Το έχεις δει παντού στο Pinterest αφού είναι πλέον trend. Όχι ένα τραπέζι αλλά δύο. Χρησιμοποίησε δύο μικρά coffee tables για να πάρουν τη θέση ενός μεγάλου. Είναι καλύτερα για τη ροή της κυκλοφορίας και ευκολότερα στη μετακίνηση. Τοποθέτησε τα στο σαλόνι σου και αμέσως θα το μεταμορφώσεις.

Κρεμαστή καρέκλα

housebeautiful.com

Οι καρέκλες ταλάντευσης είναι πολύ διασκεδαστικές και μπορούν να δώσουν στο χώρο σου την χαρούμενη νότα που χρειάζεται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μπορεί να είναι σωτήριες μέσα σε ένα μικρό σαλόνι. Μπορείς να προσθέσεις ένα κάθισμα χωρίς να πιάσεις καθόλου χώρο από το δαπέδου σου, όπως θα έκανες με μια παραδοσιακή πολυθρόνα. Αν είσαι cool τύπος δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

featured image: Nimvo