Ενώ υπάρχει το στερεότυπο του πρωταγωνιστή ήρωα, υπάρχουν κάποιες κινηματογραφικές ηρωίδες που ξεχωρίζουν. Ξεχώρισαν με τις ιδιότητες τους.  Με τη δύναμη, το κουράγιο και το θάρρος τους, την ευφυία ή τη στρατηγική τους.

Αυτές μας θυμίζουν σε κάθε ταινία πως έχουμε σούπερ δυνάμεις αρκεί να τις αφήσουμε να ξεδιπλωθούν.

1. Princess Leia, Star Wars

Ακόμη και αν προσποιείται την αβοήθητη, μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της αρκετά καλά. Plus, το σαρκαστικό της ύφος προς τον Han Solo και τους άνδρες γενικά, αποδεικνύει ότι δεν τους φοβάται και απαιτεί τον σεβασμό τους.

princess-leia-star-wars
www.starwars.com

2. Padmé Amidala, ‘Star Wars’

Η βασίλισσα Amidala με τα εκκεντρικά κοστούμια και μακιγιάζ, πάλεψε για το λαό της. Εκτός από αυτό, ήταν υπεύθυνη για οποιαδήποτε πιθανή, μελλοντική επανάσταση εναντίον της αυτοκρατορίας.

padme-amidala-star-wars
www.starwars.com

3. Katniss Everdeen, ‘The Hunger Games’

Όταν η Katniss κέρδισε τους πρώτους Αγώνες Πείνας, απέκτησε διττό ρόλο. Έγινε ένα θηλυκό πρότυπο λόγω της επιμονής της, του θάρρους της αλλά και της υπεράσπισης εκείνων που νοιαζόταν.

Lionsgate Color Force

4. Hermione Granger, ‘Harry Potter’

Το έξυπνο κορίτσι που ξεχώριζε ήδη από τις πρώτες ταινίες. Το θάρρος της, η έλλειψη φόβου και τα ρίσκα που έπαιρνε για να σώσει τους φίλους της, έγινε για πολλούς η αιτία να την αγαπήσουν ως ηρωίδα.

www.wizardingworld.com

5. Hit-Girl, ‘Kick Ass’

Η 11 χρονών μικρή ηρωίδα ανήκει σε μία δική της κατηγορία. Αποφασίζει να ξεκινήσει μία αποστολή εκδίκησης για το θάνατο της μητέρας της. Τελικά, τα βάζει με ένα ολόκληρο στρατό από bodyguards.

www.kickass-themovie.com

6. Mulan, ‘Mulan’

Η Μουλάν είναι το απόλυτο female  cartoon. Μεταμφιέζεται σε αγόρι για να πολεμήσει στο πλευρό του πατέρα της. Στο τέλος, καταφέρνει να νικήσει τον εχθρό και να επιδοκιμασθεί από τον  αυτοκράτορα πατέρας της αλλά και το λαό.

Disney+

7. G.I. Jane, ‘G.I. Jane’

Η G.I. Jane ήταν η πρώτη γυναίκα που ζήτησαν να συμμετέχει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ για να δοκιμαστεί. Όχι μόνο  μπόρεσε να επιβιώσει ως γυναίκα αλλά κέρδισε τελικά και το σεβασμό όλων.

Caravan Pictures

8. Imperator Furiosa, ‘Mad Max: Fury Road’

Η αυτοκράτειρα Furiosa στο Mad Max έχει σθένος και τόλμη. Ολοκληρώνει την αποστολή της ατρόμητα. Δεν εγκαταλείπει ποτέ ακόμα και αν είναι σοβαρά τραυματισμένη.

www.warnerbros.com

9. Evelyn Salt, ‘Salt’

Ως πράκτορας της  CIA που εμπλέκεται με Ρώσους πράκτορες, η Angelina Jolie ως Evelyn είναι ασταμάτητη. Δίνει μάχη για να κρατήσει το όνομα της “καθαρό” και δε διστάζει να παλέψει και να σκοτώσει  Ρώσους πράκτορες.

Columbia Pictures

10.Trinity, ‘The Matrix’

Ειδική στις πολεμικές τέχνες και fearless χαρακτήρας. Η Trinity επίσης είναι προγραμματιστής αλλά και πολύ καλή hacker. Η συμβολή της στη διάσωση των Neo και Keymaker στο ‘The Matrix’μας δίνει έναν ακόμη λόγο να εντυπωσιαζόμαστε.

Warner Bros

11. Sarah Connor, ‘Terminator’

Η Sarah είναι μία σερβιτόρα που επιχειρεί να εκπαιδεύσει το γιο της “πολεμικά”. Ο αρχικός της στόχος είναι ο γιος της John να ξεκινήσει τη μάχη ενάντια στις μηχανές. Τελικά, μεταμορφώνεται αυτή σε badass στρατιώτη.

www.facebook.com/TheTerminatorMovie

12. Beatrix Kiddo/The Bride, ‘Kill Bill’

Η “Νύφη” είναι έτοιμη να πάρει εκδίκηση από τους Bill και Deadly Vipers. Πολεμικές τέχνες και αμέριστο θάρρος είναι αυτά που την κάνουν να μένει στην ιστορία.

Miramax

13. Ripley, ‘Alien’

Η Ripley έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο κινηματογραφικό θηλυκό. Δικαιολογημένα. Σώζει όσους έχουν ανάγκη ακόμα και με κόστος την ίδια της τη ζωή. Καταφέρνει να εκπαιδεύσει ένα στρατό πεζοναυτών να παλέψουν με εξωπραγματικά πλάσματα. Και όλα αυτά χωρίς να βάζει stop σε ό,τι και αν κάνει.

Brandywine Productions
featured photo: Miramax