5 φίλοι που κάθε άνθρωπος χρειάζεται στη ζωή του σύμφωνα με έναν relationship expert

5 φίλοι που κάθε άνθρωπος χρειάζεται στη ζωή του σύμφωνα με έναν relationship expert

Για να γίνει η καλύτερη version του εαυτού του

Οι φίλοι σου υπάρχουν στη ζωή σου για να σε βομβαρδίζουν με memes και να σου απαντούν στα υπαρξιακά σου ερωτήματα στις τέσσερις τα ξημερώματα. Επίσης, σύμφωνα με τον Jonathan Fields, οι φίλοι σου μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις επιτυχημένος. Ο Fields είναι ο συγγραφέας του How to Live a Good Life. Μέσα, λοιπόν, από εκείνον, μάθαμε ποιοι είναι οι πέντε φίλοι που κάθε άνθρωπος χρειάζεται στη ζωή του. Για να γίνει η καλύτερη version του εαυτού του.

Ο συναγωνιστής

Γνωστός και ως "παράλληλος συμπαίκτης". Ο συναγωνιστής είναι κάποιος που μοιράζεται κάποιες από τις προκλήσεις που και εσύ αντιμετωπίζεις. Ακόμα και αν δεν σας απασχολούν οι ίδιοι στόχοι ή αν δεν κάνετε την ίδια δουλειά. Είναι ο φίλος που δουλεύει για να πετύχει κάτι παρόμοιο με εσένα. Περνάει από τις ίδιες διαδικασίες, ψάχνει, παλεύει και εργάζεται σκληρά. Γιατί τον χρειάζεσαι; Κυρίως γιατί έχεις κάποιον να μοιραστείς εμπειρίες και προβληματισμούς που θα καταλάβει. Και θα ταυτιστεί.

Ο champion

Αυτός ο φίλος είναι ο  cheerleader σου. Έτοιμος να δώσει στην αυτοπεποίθησή σου όλο το boost που χρειάζεται. Είναι σημαντικός γιατί είναι έτοιμος να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να σε ανεβάσει. Αν έχεις να πας στο γυμναστήριο εδώ και κανένα εξάμηνο, αλλά ξαφνικά αποφάσισες να τρέξεις σε Μαραθώνιο, ο champion είναι ο φίλος που πρέπει να πάρεις τηλέφωνο.

Ο λογιστής

Όχι δεν κάνει τις φορολογικές σου δηλώσεις. Ας πούμε ότι αυτή τη χρονιά θα κάνεις αίτηση στην dream job σου. Ο λογιστής είναι εκείνος που θα σου πει αν είσαι πραγματικά έτοιμος να πετύχεις αυτόν τον στόχο. Συχνά, θα σε τσεκάρει και θα σου θυμίζει όλα όσα κάνεις και σε απομακρύνουν από το σημείο που θέλεις να φτάσεις. Αυτός ο τύπος είναι δύσκολος στο να τον αγαπήσεις. Και τον φοβάσαι αρκετά ώστε να τον απομακρύνεις. Επειδή κάποιοι άνθρωποι εύκολα ξεπερνούν τα όρια, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να επικοινωνήσεις με τον λογιστή. Πρέπει να του κάνεις σαφές ότι ο στόχος σου είναι να πάρεις την αλήθεια από εκείνον. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αν φτάσετε στο να καταλάβετε ο ένας τον άλλον, να είσαι σίγουρη πως θα είναι μεγάλο δώρο το να τον έχεις στη ζωή σου.

Ο μέντορας

Ο καλύτερος μέντορας είναι εκείνος που είτε έχει περάσει τη φάση που περνάς και εσύ, είτε εκείνος που έχει οδηγήσει άλλους ανθρώπους στην επιτυχία πριν από εσένα. Αυτός ο φίλος ίσως να είναι μεγαλύτερος από εσένα, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι να έχει περισσότερες εμπειρίες. Καθώς και σοφία. Σύμφωνα με τον Field, οι συμβουλές ενός καλού μέντορα βασίζονται στον πλούτο εμπειριών και στην αντίληψη του πότε είσαι πραγματικά στον σωστό δρόμο για να φτάσεις στον στόχο σου.

Η κοινότητα

Την κοινότητα την αποτελούν οι φίλοι με τους οποίους μπορείς να πας για brunch ενώ έχεις hangover και έχεις κοιμηθεί το πολύ τρεις ώρες. Δεν θα σε κριτικάρουν. Μπορεί να τους συμβαίνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από ό,τι σε εσένα. Ο ένας μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός και η άλλη να ανοίξει το δικό της βιβλιοπωλείο. Και αυτό είναι απόλυτα ΟΚ. Αυτό που σου δίνει η "κοινότητα" είναι το αίσθημα του να ανήκεις κάπου. Ό,τι και να συμβαίνει στα επαγγελματικά σου, με εκείνους μπορείς να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου. Ευλογία, έτσι;

Δες ακόμα:

8 χαρακτηριστικά που έχουν οι πραγματικά καλοί φίλοι

Οι μισοί σου φίλοι δεν σε συμπαθούν όσο νομίζεις


featured image: Elite Daily
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.