5 επιστημονικοί τρόποι για να είσαι πιο αποδοτική τη νέα χρονιά

Είναι κάτι σαν παράδοση να αθετούμε τα new year's resolutions περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο στόχο βάζουμε. Έχω λοιπόν να σου προτείνω 5 επιστημονικούς τρόπους για να είσαι πιο αποδοτική τη χρονιά που έρχεται και να καταφέρεις να εκπληρώσεις όλα αυτά που θέλεις.

Στη δουλειά: κάνε περισσότερα διαλείμματα

Εάν έχεις βάλει στόχο να είσαι καλύτερη στην δουλειά σου, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που κάνουν περισσότερα διαλείμματα απο άλλους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας, καταφέρνουν να είναι πιο παραγωγικά και αναζωογονημένα. Η υπερβολική και πολύωρη εργασία οδηγεί σε εξάντληση και αύξηση των ορμονών του στρες, οπότε σίγουρα το 2018 πρέπει να έχει μέσα περισσότερα διαλείμματα για εσένα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συγκεντρωθεί!

Στον ελεύθερο σου χρόνο: Δημιούργησε

Ιδιαίτερα όταν είσαι χαρούμενη καθώς το συναίσθημα μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον τρόπου που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Δεν ισχύει δηλαδή μόνο η αντίληψη πως οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι βασανισμένοι για να κάνουν την καλύτερη τέχνη τους. Το να έχεις μια ροή , η οποία θα είναι δημιουργική θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τα θετικά σου συναισθήματα και κατά συνέπεια το πόσο αποτελεσματική είσαι στην καθημερινότητά σου. Επίσης , θα δοκιμάσεις να έρθεις σε επαφή με την τέχνη , κάτι το οποίο είναι πάντα ευχάριστο.

Στο σώμα: Σταμάτα να επικεντρώνεσαι στο βάρος σου

Το να κολλάς συνέχεια στο πόσο βάρος δεν έχεις χάσει , πίστεψέ με είναι μια διαδικασία που δεν σε βοηθάει καθόλου με αυτό που έχεις αποφασίσει να κάνεις ! Αντίθετα επικεντρώσου σε ένα καλό και τακτικό πρόγραμμα καθημερινής άσκησης , καλές επιλογές στα τρόφιμα και τρόπους για να μειώσεις το στρές. Δώσε ευκαιρίες στο σώμα σου να δοκιμάσει καινούργιες τροφές και άλλαξε στάση βάζοντας λίγη άσκηση στην καθημερινότητά σου. Αυτός ο τρόπος σίγουρα θα σε βοηθήσει να χάσεις το βάρος που επιθυμείς με υπομονή.

Στη ζωή: Ταξίδεψε περισσότερο

Έρευνες έχουν αποδείξει οτι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι όταν ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ταξίδια αντί σε υλικά αγαθά. Προσπάθησε το 2018 να οργανώσεις ταξίδια που πάντα ήθελες να κάνεις και να αποκτήσεις καινούργιες εμπειρίες με πρόσωπα που αγαπάς. Θυμήσου οτι κάθε άνθρωπος όταν μεγαλώνει πάντα μετανιώνει για πράγματα που δεν έχει κάνει. Οπότε, είτε επιθυμείς ένα ταξίδι στην Ευρώπη για μερικές μέρες είτε ένα μεγάλο ταξίδι στην Λατινική Αμερική, ξεκίνα να το οργανώνεις. Θα διαπιστώσεις μακροπρόθεσμα οτι οι εμπειρίες και η θετική ενέργεια που πήρες απο αυτό το ταξίδι θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις καλύτερα στο 2018.

Στην υγεία: Προσπάθησε να κόψεις το κάπνισμα

Γενικότερα προσπάθησε να κόψεις οτιδήποτε σου δημιουργεί εξάρτηση. Μπορεί στην περίπτωσή σου να είναι ο καφές, σημασία έχει να τον μειώσεις ή ακόμα καλύτερα να βγάλεις απο τη ζωή σου οποιαδήποτε «κακή συνήθεια». Εκτός απο τα θέματα στην υγεία σου, η αίσθηση οτι κατάφερες να αποτρέψεις μια συνήθεια που είχες τόσο καιρό λειτουργεί σαν ώθηση για να ξεκινήσεις καινούργια πράγματα με την ιδέα οτι θα τα καταφέρεις. Οι έρευνες βέβαια έδειξαν οτι η προσπάθεια αυτή γίνεται ακόμα πιο αποδοτική όταν δεν το κάνεις μόνο σου αλλά έχεις δίπλα σου και κάποιον άλλο που σου δίνει κίνητρο και αποτελεί ένα μέτρο σύγκρισης.

φωτογραφίες: hhsvoyager.org

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.