Foodies όλου του κόσμου ενωθείτε να πάμε κανένα ταξίδι. Είναι κάποια εξωτικά μέρη όπου πηγαίνεις για τον ήλιο, τη θάλασσα και το φαγητό. Δεν θα ντραπώ, όλοι το κάνουμε, λίγοι το λέμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα να δεις σε μια καινούργια χώρα, σε έναν καινούργιο τόπο, μα επίσης και πολλά να δοκιμάσεις. Το φαγητό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να πας ένα ταξίδι, αφού τι νόημα έχει να πας κάπου όπου θα μείνεις νηστικός ή όπου θα φας βλακείες; Και ευτυχώς πλέον, σε σχεδόν όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχει κάτι άξιο δοκιμής.

Βρήκαμε, όμως, τα πέντε πιο εξωτικά μέρη με το πιο ωραίο φαγητό. Για να έχεις έναν λόγο παραπάνω να κάνεις αυτό το μασάζ που ήθελες στην Ταϊλάνδη.

1. Dolce Vita Tour (The Dolomites, Italy) dolomites Φαντάσου να ξυπνήσεις μια μέρα και να αποφασίσεις πως θέλεις να είσαι ένας από τους οκτώ που θα πάνε στην Ιταλία για να δοκιμάσουν gourmet κουζίνα και κρασί. Χωρίς να σε αφήσουν να πάρεις θερμίδα, αφού για την μετάβαση εκεί και τις μεταφορές θέλει λίγη ορειβασία. Όμως, μην πτοείσαι αφού εκτός από το υπέροχο φαγητό θα δεις πως υπάρχει και ένα uber luxury spa, ένα μάθημα για το πώς να φτιάχνεις μακαρόνια, μα και διάφορα άλλα πιάτα από σεφ που κατέχουν Michelin. 2. La Villa Bonita (Tepoztlan, Mexico) villabonita Μόνο μιάμιση ώρα μακριά από την πόλη του Μεξικό, υπάρχει ένα μέρος που είναι η χαρά των foodies. Ο σεφ, Ana Garcia, έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο resort από το 2001, όπου μπορείς να πας για μια εβδομάδα και να μάθεις να μαγειρεύεις τα ντόπια μεξικάνικα φαγητά, όπως για παράδειγμα έναν τυφλοπόντικα. Το La Villa Bonita σε φέρνει σε επαφή με ντόπιους παραγωγούς μα και σε πηγαίνει τριγύρω να δεις τη δουλειά τους και να γνωρίσεις γυναίκες από το Tepoztlan, που είναι το πιο κοντινό χωριό, έτσι ώστε να μάθεις τα μυστικά της κουζίνας τους. Με μόνο έξι δωμάτια για καλεσμένους, το La Villa Bonita πρέπει να είναι το “ξενοδοχείο”-όνειρο για κάθε food traveler. 3. The Fat Hen (Cornwall, England) fathen H Caroline Davey, γεννήθηκε στο Hong Kong μα θέλησε να ανοίξει ένα μέρος όπου θα μαθαίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι foodies πώς θα μαγειρεύουν τις αγαπημένες τους κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο. Η εμπειρία που σου προσφέρει το Fat Hen, είναι το να σε αφήνει να βρίσκεις μόνος σου στη φύση τα υλικά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να τα μαγειρεύεις με πολλούς πιθανούς τρόπους. Ένα full time πρόγραμμα της ζωής γύρω από το φαγητό και τη φύση. 4. Thailand for Foodies (Bangkok and Chiang Mai, Thailand) thailand Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από το Ταϊλανδέζικο, είπα και αποχώρησα από τον μονόλογο που είχα πριν αρχίσω να γράφω αυτό το κείμενο. Η Artisans of Leisure δημιούργησε ένα tour επτά ημερών που σε πηγαίνει στα πιο δημοφιλή μέρη για foodies και σε αφήνει να ψωνίσεις από τις τοπικές λαϊκές αγορές, έτσι ώστε με τη βοήθεια των σεφ αργότερα, να μάθεις να κάνεις μια σωστή πάπια ατμού με tamarind sauce και lemongrass. Ό,τι χρειάζομαι. Βασικά όχι εγώ, εσύ. 5. Gastronomie Gulet Cruise (Turkey) gastronomycruise Μπαίνεις στο ιστιοπλοϊκό στο Bodrum και αρχίζεις το tour. Μαθαίνεις να μαγειρεύεις στο deck και πηγαίνεις εκδρομές στην Carian Coast και σε πόλεις όπως το Knidos και το Bozburun, όπου οι καλεσμένοι περνούν χρόνο στο πλευρό μεγάλων σεφ και τοπικών μαγειρείων, για να γίνουν γνώστες της ντόπιας τουρκικής κουζίνας. Το ταξίδι τελειώνει με την εκδρομή σε μια οικογενειακή φάρμα στην Lydae, όπου οι foodies της καρδιάς μας μαθαίνουν να φτιάχνουν το δικό τους ελαιόλαδο.