Η πανδημία έφερε νέες συνήθειες. Μπορεί ο χρόνος σου να περνά περισσότερο στο σπίτι αλλά υπάρχει κάτι θετικό. Το να εξοικονομείς χρήματα. Ακόμα και αν δεν είναι το φόρτε σου, αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο εύκολο.

Υπάρχουν 5 δημιουργικοί τρόποι να εξοικονομείς χρήματα όσο μένεις σπίτι:

Προκάλεσε τους φίλους σου

Αν είσαι ανταγωνιστικός τύπος, δεν έχεις παρά να προκαλέσεις τους φίλους σου να κάνετε οικονομία. Επειδή πιθανόν να ξοδεύετε μαζί χρήματα, κάντε για αλλαγή, κάτι διαφορετικό. Διαλέξτε μία κατηγορία. Διασκέδαση, φαγητό, ψώνια. Και περιορίστε τα έξοδα σε αυτήν. Για μεγαλύτερο challenge, μπορείτε να αφιερώσετε τα χρήματα σε κάποια φιλανθρωπία.

Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στις συνδρομές σου

Μπορεί να υπάρχουν συνδρομές που απλά δεν υπάρχουν για να υπάρχουν. Δεν τις χρησιμοποιείς αλλά δεν τις ακυρώνεις κιόλας. Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα καλό decluttering σε πράγματα που δεν σου χρησιμεύουν καθημερινά. Έτσι θα σώσεις μεγάλο μέρος από το οικονομικό σου κεφάλαιο.

Χρησιμοποίησε συγκεκριμένο ποσό χρημάτων

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν δεν έχεις μάθει να το κάνεις. Αλλά καλύτερα τώρα, παρά ποτέ. Μπορείς να εξοπλίσεις μία τραπεζική σου κάρτα με ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνεις μηνιαία. Αυτό θα σου δώσει πειθαρχία και θα σε μάθει να μην ξοδεύεις αλόγιστα.

Γυμνάσου ηλεκτρονικά

Αν η συνδρομή που ακύρωσες στο νούμερο 2, ήταν και το γυμναστήριο σου, υπάρχει λύση. Στο lockdown και στην περίοδο μετά από αυτό, ίσως αποφεύγεις τη γυμναστική σε κοινόχρηστο χώρο. Τι καλύτερο από το να γυμνάζεσαι στο σπίτι σου, δωρεάν και μόνη σου; Υπάρχουν πολλά κανάλια στο Youtube τα οποία προσφέρουν διαφορετικά είδη γυμναστικής ανάλογα με το τι σου ταιριάζει.

Βρες εναλλακτικούς, δωρεάν τρόπους διασκέδασης

Στην περίοδο της καραντίνας, όλοι βρήκαν τρόπους να περνούν εποικοδομητικά το χρόνο τους. Αν ξεκίνησες κάποιο χόμπι, συνέχισε το. Τα video calls, ο χορός, η ζωγραφική, η διακόσμηση. Μερικές μόνο ιδέες για να αξιοποιήσεις το χρόνο στον οποίο θα ξόδευες για να ψωνίσεις για παράδειγμα. Θα εξοικονομείς χρήμα και χρόνο που δεν θα ήξερες πως να τον χρησιμοποιήσεις.

featured photo: Unsplash | Jess Watters