Το να είσαι cool girl στις μέρες μας μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Όσο κάθομαι και το σκέφτομαι, μου έρχονται στο μυαλό αρκετά cool girls που πάντα ζήλευα. Η ζήλια μου όμως επικεντρώνεται περισσότερο στα οικονομικά θέματα και πώς τα διαχειρίζονται αυτά τα κορίτσια. Δεν χρειάζεται να είναι Instagram celebrities ή να ελπίζουν ότι θα γίνουν. Ένα όμως είναι αυτό που έχουν κοινό τα cool girls: Έχουν τα πόδια τους καλά στερεωμένα στη γη. 

Πέρασα από διάφορες φάσεις τις ζωής μου όπου προσπαθούσα να είμαι κι εγώ ένα cool girl. Ήμουν εκείνη που δεν έλεγα ποτέ “όχι” σε τίποτα. Ήμουν εκείνη που ενθουσιαζόταν με κάθε πρόταση. Τι αποτέλεσμα είχε αυτό; Ήταν εξουθενωτικό. 

Ευτυχώς έχω προχωρήσει από τότε. Κάθε φορά που βλέπω παλιές φωτογραφίες, σκέφτομαι ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να απολαμβάνεις τη στιγμή. Τι είναι καλύτερο άλλωστε;

Αν θες την συμβουλή μου, το να κάνεις κάτι που πιστεύεις ότι θα κάνει τους άλλους να σε συμπαθήσουν… δεν είναι τόσο καλό όσο φαντάζεσαι. Ορίστε οπότε 5 πράγματα που “έδιωξα” από τη ζωή μου γιατί νόμιζα πως έτσι ήμουν cool και με έκαναν να σταματήσω να ξοδεύω χρήματα. 

Σταμάτησα να πηγαίνω σε συναυλίες που ήξερα μόνο ένα τραγούδι

Οι φίλες μου λάτρευαν να πηγαίνουν σε συναυλίες και πάντα εγώ ένιωθα στο περιθώριο. Στην τελική όμως κατάλαβα ότι μου έκαναν χάρη που δεν με καλούσαν να πηγαίνω μαζί τους. Αρχικά δεν χρειαζόταν να λέω πια “όχι”. 

Παλαιότερα πήγαινα σε συναυλίες μαζί τους ενώ ήξερα μόνο ένα τραγούδι. Ξόδευα χρήματα και το μόνο που κατάφερνα ήταν να βαριέμαι. Πλέον δεν έχω καμία όρεξη να βρίσκομαι σε ένα μέρος με χιλιάδες ιδρωμένους ανθρώπους ακούγοντας τραγούδια που δεν καταλαβαίνω. 

Σταμάτησα να διχάζομαι ανάμεσα σε ουίσκι και σε τζιν

Αυτό που μου έμαθε το πανεπιστήμιο, ήταν πως αν θέλεις να εντυπωσιάσεις έναν αγόρι θα πρέπει να πίνεις. Το μόνο που πρέπει να πεις είναι “ουίσκι”. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ένα κορίτσι που προτιμάει το ουίσκι μπορεί να αντέξει το ποτό. Πλέον όμως το να πίνεις δεν είναι πια του στιλ μου. Δεν μου αρέσει το ουίσκι και δεν θέλω να το συνδυάζω με σόδα. Το να προσπαθώ να εντυπωσιάσω ένα αγόρι με το να είμαι κάποια άλλη, είναι ένας εφιάλτης. 

Σταμάτησα να πηγαίνω σε μπαρ που έχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια 

“Ας πάμε σε ένα τέτοιο μπαρ, θα έχει πλάκα!” μου έλεγαν. Θες την αλήθεια; Τα βαριέμαι. Ίσως και σε αυτό να ευθύνεται η παιδική μου ηλικία. Όσο κι αν μου αρέσει να ντύνομαι τα καρναβάλια και να περνάω καλά ή και να πηγαίνω σε λούνα παρκ, δεν μου αρέσει η σκοποβολή. Προτιμώ να πηγαίνω σε μπαρ που οι άνθρωποι δίνουν σημασία ο ένας στον άλλον. 

Σταμάτησα να πηγαίνω σε ομιλίες συγγραφέων ή σκηνοθετών που δεν γνωρίζω 

Όταν μετακομίζεις σε μεγάλες πόλεις, πολλές φορές ακούς για ομιλίες ανθρώπων που δεν είχες την ευκαιρία να δεις από κοντά όταν ζούσες σε μικρότερες πόλεις. Θεωρείται γενικότερα μία φθηνή έξοδος, αν δεν έχεις κάτι να κάνεις. Έχω πάει σε πολλές τέτοιες ομιλίες με άτομα που προσπαθούσαν να με εντυπωσιάσουν. Πια δεν με συγκινούν καν.

Σταμάτησα να πηγαίνω για paintball και οτιδήποτε περιλαμβάνει σκοποβολή

Όσο μεγάλωνα, τα σπορ τα αντιπαθούσα όλο και περισσότερο. Όλα τα αγόρια που γνώριζα, λάτρευαν κάθε είδος σκοποβολής. Πίστευα ότι είχα εγώ κάποιο πρόβλημα και δεν μου άρεσε ποτέ. Έτσι, γράφτηκα σε διάφορα μαθήματα όσο βρισκόμουν στην κατασκήνωση. Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά σε κάθε μάθημα. Αν το να πυροβολώ αντικείμενα θα με κάνει να ανήκω σε μία ομάδα, τότε δεν ταιριάζω με αυτά τα άτομα. 

Πηγή: thefinancialdiet.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: The Bitter Lemon