5 bars στην Ιαπωνία που θα δυσκολευτείς να βρεις

5 speakeasy bars που θα δυσκολευτείς να βρεις στην Ιαπωνία

…αλλά από τα οποία θα δυσκολευτείς και να φύγεις
Η Ιαπωνία, ή αλλιώς χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, μπορεί να φέρνει στο μυαλό σου μια εικόνα με κερασιές, ιδιαίτερα πάρκα και ναούς. Aυτοί είναι μόνο ελάχιστοι από τους θησαυρούς που θα βρεις εκεί. Βέβαια, το σημερινό άρθρο δεν αποσκοπεί στο να σε προετοιμάσει για ό,τι σίγουρα θα δεις, αλλά για ό,τι αξίζει να αναζητήσεις. Αυτή είναι η λίστα με τα πιο ιδιαίτερα speakeasy της Ιαπωνίας.

Bar Gyu +, Niseko

https://www.instagram.com/p/BnnpM3pB4RA/?utm_source=ig_web_copy_link

Το μπαρ αυτό βρίσκεται στο βόρειο νησί (Hokkaido) και είναι γνωστό με το όνομα «Πόρτα Ψυγείου» χάρη στην αφανή κόκκινη πόρτα ψυγείου που χρησιμοποιείται ως είσοδος. Ενώ το εσωτερικό του είναι ζεστό και η ατμόσφαιρα χαλαρή, είναι διάσημο για τη σπάνια συλλογή με ιαπωνικά ουίσκι του.

High Five, Τόκιο

5 bars στην Ιαπωνία που θα δυσκολευτείς να βρείς

Medium

Ίσως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, πράγμα που σίγουρα θα καταλάβεις αν καταφέρεις να το βρεις. Βρίσκεται στην περιοχή Ginza του Τόκιο και πίσω από το κτίριο του Max Mara. Αφού το βρεις, επίλεξε ένα από τα cocktails που είναι εμπνευσμένα από διάσημου πίνακες. Άσε τον master Hidetsugu Ueno να κάνει μαγικά με ένα μαχαιράκι και ένα μεγάλο κομμάτι πάγου.

Bee's Knees, Κιότο

5 bars στην Ιαπωνία που θα δυσκολευτείς να βρείς

facebook.com/BEES-KNEES

Το όνομα αυτού του μπαρ επιλέχθηκε από το ομώνυμο cocktail με βάση το gin. Το συγκεκριμένο ποτό εφευρέθηκε κατά την Εποχή Ποτοαπαγόρευσης (1920-1933) στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ακριβώς και η ιδέα των μυστικών bars. Η μυστική είσοδος διαθέτει μια κίτρινη πόρτα που γράφει πάνω της τον τίτλο "The Book Store". Και μάλλον η αναφορά είναι ορθή αφού η εμπειρία σου θα είναι "εκπαιδευτική" όσον αφορά το πώς φτιάχνεται ένα cocktail σωστά.

Roku Nana, Τόκιο

View this post on Instagram

< Bodaimoto > #菩提酛 The oldest brewing method Saké is in the house!! Takacho Bodaimoto Junmai Muroka Genshu #鹰長 #菩提酛 #純米 #無濾過 #原酒 Brewery : Yucho Shuzo , #Takacho Prefecture: Nara ( birth place of Saké ) Rice type: Hinohikari Semaibuai/Rice polishing: 60% Alcohol: 17% SMV: –25 Acidity: 3 Yucho Shuzo has produced sake for over 300 years in Nara!! The very prefecture long considered to be the birthplace of sake in Japan!! In the past decade, Yucho helped revive the ancient brewing methods made famous 500 years ago at the local Shoryaku Shrine or Temple. The brewing techniques used at Shrine/Temples in Nara provided the foundations of sake production today with < Bodaimoto > being the oldest method. In the modern era “new” brewing techniques such as : Kimoto,Yamahai and Sokujo developed while slowly the traditional technique of bodaimoto was being forgotten. < Bodaimoto > #菩提酛 is the original process of creating a lactic acid starter mash from scratch, using raw & steamed rice. #Takacho #鹰長 represents a return to roots of craft sake making. The taste of the beautiful local rice lends a creamy nutty note for the nose with fermented steam rice note, and from the palate you will taste the lactic acid in the finish and some some light herbal and melon!! It is rich with thick legs and adds an almost creamy quality to this rare sake!! I would say it is on the sweet side, but for a Saké lover, you will not be complete without having this Saké!! Kampai!! #RokunanaKL #RokunanaWashuBar #RokunanaBar #SakeMalaysia #sakeKL #instaSake #sakegram #sakelover #japanesesake #yakitori #yakitoriKL #sakebar #japanesebar #japanesebarKL #SakeandFood

A post shared by ROKUNANA WASHU BAR (@rokunanabar) on

Αν θα ήθελες ένα πιο επίσημο μέρος, τότε η επιλογή του Roku Nana (μτφ. είκοσι επτά) είναι μονόδρομος. Υπάρχει πολυτέλεια στη διακόσμηση του και από αυτό μπορείς να απολαύσεις την θέα των Πύργων του Τόκιο και τους λόφους Roppongi.

SHINKA, Οσάκα

View this post on Instagram

#shinkabar #deepeningsubmarinebar #osaka #japan

A post shared by nino (@neimles) on

 

Σε μια ήσυχη περιοχή το Shinka στην Ιαπωνία υπάρχει ένα απομονωμένο, υπόγειο hotspot που έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας παλιά υποβρύχια. Είναι εξίσου δύσκολο να το βρεις αφού δεν υπάρχει κάποια πινακίδα. Όμως το στοιχείο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι το δομικό στοιχείο του bar, δηλαδή τα υποβρύχια. Βάλε λοιπόν στο Google Maps το "Deepening Submarine Bar" και θα βρεθείς τουλάχιστον στη σωστή περιοχή.

Πριν μάθεις όμως που θα βρεις όμορφα μέρη για να πιεις, καλό είναι να μάθεις τους κανόνες:
  1. Σέρβιρε πρώτα τους γύρω σου και μετά εσένα
  2. Μην αρχίσεις να πίνεις αν δεν έχουν σερβιριστεί όλοι
  3. Στον πρώτο γύρο όλοι πρέπει να παραγγείλουν το ίδιο ποτό
  4. Μην πίνεις κατευθείαν από το μπουκάλι
  5. Το να δίνεις φιλοδώρημα είναι προσβολή
  6. Πες "γεια μας" στα Ιαπωνικά. Kanpai!
Και τώρα είσαι έτοιμη για την εξερεύνηση...
featured image: Popsugar
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.