Όπως ακριβώς φροντίζεις να γυμνάζεις τους μυς του σώματός σου, κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις και για τους μυς του προσώπου σου. Για το λόγο αυτό, έχει αναπτυχθεί το νέο wellness trend που ακούει στο όνομα, face yoga. Kι όπως με όλες τις ασκήσεις, έτσι και αυτές που θα βρεις παρακάτω, επικεντρώνονται σε διαφορετικά σημεία του προσώπου. Από το λαιμό, λοιπόν, μέχρι και το μέτωπο, αυτές είναι μερικές ασκήσεις που μπορείς να ενσωματώσεις στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου, σύμφωνα με τη facialist, Candace Marino.

Stretching για το λαιμό

Όταν ο λαιμός σου είναι σφιγμένος ή πιασμένος, αυτό φαίνεται σε όλο το πρόσωπό σου. Η λύση που μπορείς να δώσεις είναι πολύ απλή. Γείρε το λαιμό σου προς τον αριστερό σου ώμο και πίεσε ελαφρά με το χέρι σου το κεφάλι προς την ίδια κατεύθυνση.  Μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα και επανάλαβε και από την άλλη μεριά. Έπειτα φρόντισε να κάνεις κι ένα ελαφρύ μασάζ στον αυχένα, και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι κινήσεις των χεριών σου. Αυτές θα πρέπει να είναι πάντοτε ανοδικές, με κατεύθυνση από το λαιμό και τον αυχένα προς το τριχωτό της κεφαλής.

Ενδυνάμωση της γραμμής του σαγονιού

Άλλο ένα σημείο του προσώπου σου που χαλαρώνει με το πέρασμα των χρόνων. Aυτού του είδους οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν. Σήκωσε και σφίξε την περιοχή ανάμεσα στο σαγόνι και την κλείδα σου, χωρίς να τεντώσεις υπερβολικά τον λαιμό σου. Στρίψε το κεφάλι σου προς τα αριστερά και κοίταξε πάνω από τον  δεξιό ώμο σου, προς το ταβάνι. Εκεί προσπάθησε να προβάλεις το σαγόνι σου προς τα έξω. Μείνε σε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα και επίστρεψε αργά και απαλά στην κεντρική θέση. Από εκεί επανάλαβε συνολικά 3 φορές κι έπειτα κάνε το ίδιο και στην αριστερή πλευρά.

Για το κάτω μέρος των ματιών

Αυτή η περιοχή πιθανότατα σε προβληματίζει από νεαρή ηλικία, μιας και είναι η πιο ευαίσθητη. Οι σακούλες στα μάτια δε γνωρίζουν ηλικία και φύλο και συνήθως εμφανίζονται νωρίς. Όπως όλα τα υπόλοιπα όμως, έτσι και τα μάτια μπορούν να “γυμναστούν” καταλλήλως. Κοίταξε ψηλά και προσπάθησε να κλείσεις τα μάτια σου υψώνοντας το κάτω βλέφαρο ματιού, όπως όταν κοιτάζεις κάποιον έντονα. Μείνε σε αυτή τη στάση για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά άφησε το βλέφαρο ελεύθερο. Επανάλαβε αυτή την κίνηση συνολικά 3 φορές.

Για το πάνω μέρος των ματιών

Αν ολοκλήρωσες την εκγύμναση του κάτω μέρους των ματιών, ήρθε η ώρα να ανέβεις πιο πάνω. Πάρε, λοιπόν, τα 3 μεσαία δάχτυλα του χεριού σου και τοποθέτησε τα κάτω από τα φρύδια σου. Έπειτα, πίεσε τα φρύδια σου προς τα πάνω. Φρόντισε το βλέμμα σου να κοιτά ευθεία και χρησιμοποίησε τους μυς του μετώπου σου για να πιέσεις προς τα κάτω, αντίθετα προς τα δάχτυλα και τα φρύδια σου. Μείνε εκεί για 10 δευτερόλεπτα και στο 7ο δευτερόλεπτο, κλείσε τα μάτια σου, κρατώντας τα φρύδια σου όσο γίνεται πιο ψηλά. Έπειτα χαλάρωσε και επανάλαβε συνολικά 3 φορές.

Για το πόδι της χήνας

Άλλο ένα σημείο που καταπονείται με το πέρασμα των χρόνων, είναι το εξωτερικό μέρος των ματιών σου. Κι εκεί, όμως, έχεις την ευκαιρία να εφαρμόσεις μία άσκηση που μπορεί να προλάβει τα χειρότερα. Τοποθέτησε τους αντίχειρές σου στο κόκκαλο που βρίσκεσαι στην εξωτερική μεριά των ματιών. Χωρίς να κουνήσεις το κεφάλι σου, πίεσε ελαφρά τους αντίχειρες σου προς τα μάτια σου. Ανοιγόκλεισε τα βλέφαρα σου για 5 δευτερόλεπτα κι έπειτα χαλάρωσε. Επανάλαβε και αυτή την άσκηση συνολικά 3 φορές.

Extra tip: Το παν σε αυτές τις ασκήσεις είναι η συνέπεια. Για το λόγο αυτό φρόντισε να τις επαναλαμβάνεις 6 μέρες την εβδομάδα, για τουλάχιστον 12 εβδομάδες.

Πηγή: wellandgood.com
featured image: @Tumana via Twenty20