Μετά από πολλά βιογραφικά και συνεντεύξεις κατάφερες να «κλείσεις» τη νέα σου δουλειά και ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τα νέα σου καθήκοντα και φυσικά, τους νέους συναδέρφους και συνεργάτες! Από τη μια έχεις το άγχος να σε κυριεύει και από την άλλη μια φωνή να σου ουρλιάζει «χαλάρωσε επιτέλους!». Όχι, ούτε το άγχος είναι καλός σύμβουλος, αλλά ούτε και η υπερβολική άνεση απαραίτητη! Και ναι, Η πρώτη εντύπωση μετράει, χωρίς αμφιβολία, ειδικά όταν πρόκειται για τον εργασιακό μας χώρο!

Μιας και είμαι σίγουρη ότι θα έχεις φροντίσει ήδη φροντίσει να βρεις συμβουλές και ιδέες για το πώς να ντυθείς και τι να κάνεις, αποφάσισα να στο δώσω μια λίστα με 5 πράγματα, απλά, αλλά απολύτως καταστροφικά για την πρώτη σου ημέρα στη δουλειά! Ξέχνα λοιπόν το τι θα φορέσεις και φρόντισε να αποφύγεις ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ τα παρακάτω:

  1. Το «καμάκι»

Όσο σέξι και εάν είναι κάποιος από τους συναδέρφους σου, προσπάθησε να συγκρατηθείς. Πρώτον γιατί είναι πολύ νωρίς για να ξέρεις εάν είναι δεσμευμένος ή όχι και δεύτερον γιατί ο τελευταίος χώρος που θα έπρεπε να σε νοιάζει το φλερτ, είναι η δουλειά σου!

  1. Αυτό το Facebook!

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να απαντάς σε όλες σου τις φίλες, όπως και το ότι πιθανόν να βαριέσαι τις πρώτες ημέρες στη δουλειά. Αλλά για όνομα του Θεού, κάνε λίγη υπομονή μέχρι να σχολάσεις! Κλείσε της ειδοποιήσεις και αποσυνδέσου για μόνο 8 ώρες! Θα αντέξεις!

  1. Αργοπορία

Πιθανότατα αυτό το έχεις ήδη μαντέψει! Η καλή εντύπωση περιλαμβάνει και την συνέπεια σου στη δουλειά! Ναι, είναι πολλά αυτά που μπορεί να σου τύχουν (κίνηση, καθυστέρηση στο λεωφορείο, γιγάντια ρακούν που σου μπλοκάρουν το δρόμο κτλπ), αλλά προσπάθησε να τα υπολογίσεις σωστά, ώστε να είσαι στην ώρα σου!

  1. Κλαρίνα για ήχος κλήσης!

Μπορεί να αγαπάς το βαρύ λαϊκό τραγούδι ή τα παραδοσιακά όργανα, δεν είναι καθόλου κακό…! Αλλά δείξε λίγο σεβασμό στους συναδέρφους σου που μπορεί να έχουν… άλλα μουσικά γούστα! Απλά βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο, δεν είναι δύσκολο!

  1. Τοκ Τοκ;

Εάν δεν έχεις γεννηθεί σε βάρκα, δεν έχεις απολύτως καμία δικαιολογία για να μη χτυπάς την πόρτα πριν μπεις σε ένα γραφείο! Είναι μια απλή, αλλά ευγενική και ιδιαίτερα συμαντική κίνηση. Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να αντικρίσεις «μπουκάροντας» στον προσωπικό χώρο κάποιου άλλου!

  1. Black humor?

Το χιούμορ είναι ένας καλός τρόπος να γίνεις συμπαθής, αλλά είναι και πολύ εύκολο να ξεφύγει και να θεωρηθεί προσβολή! Προσπάθησε να αποφύγεις ρατσιστικά ή ακραία αστεία. Και εάν είναι δυνατόν, τώρα που το σκέφτομαι, όχι μόνο στη δουλειά σου…. Παντού!