Ακούμε συχνά για τις αρωματικές και καταπραϋντικές δυνάμεις που έχουν τα αιθέρια έλαια, αλλά μπορούν και να λειτουργήσουν και ως ένας εξαιρετικός φυσικός «θεραπευτής» όταν μιλάμε για την ευεξία. Μπορούν να βοηθήσουν και στους σωματικούς πόνους που έχεις και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον φυσικό τρόπο αντιμετώπισης.

Ο πρωτοπόρος της αρωματοθεραπείας, ο Δρ. Blossom Kochhar μοιράζεται μερικά από τα λάδια που μπορείς να συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου ρουτίνα και τα οφέλη τους:

Αιθέριο έλαιο βασιλικού

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού, διευκολύνει την καταπολέμηση του άγχους και βοηθά στην αϋπνία. Επίσης, είναι εξαιρετικό για το κρύωμα και το βήχα, καθώς και για πεπτικά προβλήματα.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας ρυθμίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση, ανακουφίζει τις κράμπες και τους πόνους και ρυθμίζει το νευρικό σύστημα.

Αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου

Το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου, είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισηπτικό, θεραπεύει τα σπυράκια και το έκζεμα.

Αιθέριο έλαιο tea tree

Το αιθέριο έλαιο tea tree έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ανακουφίζει από το ηλιακό έγκαυμα και την ακμή και καταπολεμά τη δυσοσμία των ποδιών και την πιτυρίδα.

Αιθέριο έλαιο μέντας

Το αιθέριο έλαιο μέντας ρίχνει τους παλμούς, θεραπεύει την αϋπνία, καθαρίζει το αίμα, βοηθά στη ρινική αποσυμφόρηση και μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο.

featured photo: kaleandcaramel.com