Είναι γεγονός πως δεν μπορείς να είσαι εκεί πάντα για όλους όσους σε χρειάζονται. Παρόλο που θέλεις να βοηθήσεις κάθε μέλος της οικογένειάς σου και κάθε φίλο που σου ζητά βοήθεια, δεν είναι υγιές να αφήνεις μονίμως στην άκρη τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να τρέχεις όποτε σε χρειάζονται, σε βάρος της δικής σου ψυχικής υγείας.

Δεν μπορείς να διορθώσεις όλα τα προβλήματά γύρω σου, παρόλο που θέλεις απεγνωσμένα να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν είναι δουλειά σου να επιλύεις κάθε πρόβλημα που ακούς. Όπως επίσης πρέπει να μάθεις να είσαι πιο ευγενική με τον εαυτό σου, να τοποθετήσεις την αυτοφροντίδα σου λίγο πιο ψηλά στη λίστα σου. Δεν είσαι υπεράνθρωπος.

Ειδικά αν ανήκεις στα 4 παρακάτω ζώδια θα πρέπει να μάθεις να φέρεσαι πιο ευγενικά στον εαυτό σου.

Παρθένος

Είσαι τελειομανής, αλλά δεν μπορείς να το αφήσεις αυτό να εμποδίσει την ευημερία σου. Η ζωή είναι περίπλοκη. Ανεξάρτητα από το πόσο σχεδιάζεις, ορισμένα πράγματα δεν θα πάνε όπως θέλεις. Μερικές φορές, γίνονται λάθος. Δεν φταις εσύ. Πρέπει να μάθεις να έχεις ευελιξία. Δεν γίνεται να καταρρέεις κάθε φορά που το πιο μικρό πράγμα πάει στραβά. Να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου. Να θυμάσαι ότι το να κάνεις λάθη είναι φυσιολογικό. Είναι ανθρώπινο. Μη μισείς τον εαυτό σου για κάτι που δεν έχει σημασία.

Αιγόκερως

Είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου τελευταία. Συνεχίζεις να πιέζεις τον εαυτό σου σε σημείο να φτάνεις στο burnout. Νοιάζεσαι τόσο βαθιά για την επιτυχία που έχεις παραμερίσει όλα τα άλλα – συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής σου υγείας. Ωστόσο, δεν πρόκειται να πετύχεις τους στόχους σου εάν καταλήξεις να εξαντλείς τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι προσεκτική με την ισορροπία εργασίας/ζωής. Ακόμα κι αν η καριέρα σου έχει σημασία για εσένα, δεν μπορείς να αγνοήσεις οτιδήποτε άλλο σου φέρνει χαρά. Πρέπει επίσης να αφιερώνεις λίγο χρόνο για διασκεδαστικές δραστηριότητες. Πρέπει να φέρεσαι ευγενικά στον εαυτό σου τις μέρες που χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου!

Ιχθύς

Σκέφτεσαι υπερβολικά και αυτό σε πιέζει. Θέλεις όλοι γύρω σου να είναι χαρούμενοι και νιώθεις ότι είναι δικό σου λάθος αν είναι δυστυχισμένοι. Αλλά τα συναισθήματά τους δεν είναι δική σου ευθύνη. Αν και είναι υπέροχο να συμπεριφέρεσαι σε όλους με τόση αγάπη και καλοσύνη, είναι εντάξει να εστιάζεις και στις δικές σου ανάγκες. Δεν είναι εγωιστικό να ανησυχείς για τον εαυτό σου, έτσι για μια αλλαγή. Αξίζεις και εσύ προσοχή. Αξίζεις και εσύ να νιώθεις καλά.

Καρκίνος

Είσαι το πιο τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου που δεν φροντίζει τον εαυτό του. Και όχι μόνο δεν τον φροντίζεις αλλά τον τιμωρείς κιόλας όταν νιώθεις πως δεν βοηθάς τους άλλους όσο θα ήθελες. Νιώθεις πως η ευτυχία όλων εξαρτάται από εσένα. Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, η δική σου ευτυχία από ποιον εξαρτάται; Σταμάτα να υποδύεσαι λοιπόν τον σούπερμαν και δώσε λίγη αγάπη και στον εαυτό σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σκορπιός και Καρκίνος: Γιατί η σχέση τους τείνει πάντα να είναι τοξική