Αν ανήκεις σε κάποιο από αυτά τα 4 ζώδια σε παρακαλούμε σταμάτα το overthinking

Αν ανήκεις σε κάποιο από αυτά τα 4 ζώδια σε παρακαλούμε σταμάτα το overthinking

Μη στρεσάρεις άλλο τον εαυτό σου σε ικετεύουμε

Overthinking, καταλαβαίνεις. Η μια σκέψη φέρνει την άλλη και εσύ βρίσκεσαι συνεχώς σε μια γωνία, σε ένα αδιέξοδο. Σκέφτεσαι όλα τα ενδεχόμενα, συνήθως όχι και πολύ αισιόδοξα. Στρεσάρεις τον εαυτό σου μονίμως και δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου. Εμείς ευχόμαστε να σταματούσες να το κάνεις κι εσύ μας απαντάς "μακάρι να μπορούσα".

Αν ανήκεις σε αυτά τα 4 ζώδια, το overthinking είναι η δεύτερη φύση σου. Μια συμβουλή αγαπημένο Διδυμάκι, Παρθένε, Αιγόκερε και Ψάρι: Ξεκίνησε να νιώθεις ευγνώμων για όσα έχεις. Θα μείνεις έκπληκτος με το πόσα πράγματα αφήνεις να περνάνε χωρίς να τα απολαμβάνεις πραγματικά.

Δίδυμοι: Στο μυαλό τους πάντα τρέχουν στρεσογόνες σκέψεις

via GIPHY

Δίδυμε, μακάρι οι άνθρωποι να καταλάβαιναν τι περνάς. Το μυαλό σου τρέχει με 180 χιλιόμετρα την ώρα και σου είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις την ταχύτητα. Συνεχώς αναρωτιέσαι "και αν;" και παρόλο που αυτό σε οδηγεί σε δημιουργικές σκέψεις, ταυτόχρονα σου δημιουργεί και αρκετά προβλήματα. Το ένα λεπτό όλα σου φαίνονται ΟΚ και το άλλο αρχίζεις να κάνεις παρανοϊκές σκέψεις με ταχύτητα φωτός. Λογικά θα το σταματούσες, αν μπορούσες. Καταλαβαίνουμε...

Παρθένος: Ο βασιλιάς της υπερανάλυσης

via GIPHY

Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο το να δεις λίγο τη μεγάλη εικόνα και να σταματήσεις να χάνεσαι σε κάθε μικρολεπτομέρεια; Ενώ είσαι εξαιρετικά έξυπνος, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω. Ακόμα και αν δεν έχει καν σημασία ή δεν είναι πραγματικό ενδεχόμενο. Αρχίζεις και σπας το κάθε ωραίο πράγμα σε κομμάτια μέχρι να αρχίσεις να βρίσκεις ατέλειες. Και ακόμα και όταν βρεις μια μικρή ατέλεια, θα της δώσεις τόση δύναμη και θα την αφήσεις να επισκιάσει τη θετική πλευρά. Που αντικειμενικά είναι μεγαλύτερη. Μπορείς να χαλαρώσεις; Όχι, ε;

Αιγόκερως: Πάντα αγχώνεται ότι όλα θα γίνουν λάθος

via GIPHY

Είναι δύσκολο να ησυχάσει ένας Αιγόκερως ή να συμβιβαστεί. Γεγονός που τον κάνει να σκέφτεται συνεχώς για το πώς τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό και έχει πολλές προσδοκίες. Ωστόσο δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από το overthinking και το overachieving. Και αν δεν γίνεται καλύτερα, Αιγόκερε; Δηλαδή, αν η τελειότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί; Ξέρεις, θα ήσουν πολύ πιο επιτυχημένος αν σταματούσες να κάνεις θέμα το οποιοδήποτε λάθος σου. Κάνεις ήδη εξαιρετική δουλειά! Πες ένα μπράβο στον εαυτό σου, έτσι για την αλλαγή.

Ιχθύες: Κάνουν τα πάντα να φαίνονται χειρότερα στο κεφάλι τους

via GIPHY

Αν υπήρχε βραβείο παράλογης σκέψης, τότε θα το κέρδιζες δικαιωματικά, Ιχθύ. Πάντα σκέφτεσαι περίπλοκα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου. Είναι εύκολο να κάνεις δεις τα καλά πράγματα ως άσχημα και τα άσχημα ως καλά. Μακάρι να καταλάβαιναν και οι γύρω σου πώς σκέφτεσαι. Ίσως και να λυνόταν έτσι και το μυστήριο του γιατί φαίνεται να είσαι συνεχώς στον κόσμο σου. Είναι πολύ σημαντικό το να μένεις προσγειωμένος και σε καλή επαφή με την πραγματικότητα. Να επικεντρώνεσαι στα δεδομένα, παρά σε ιστορίες που φτιάχνεις μέσα στο κεφάλι σου. Να θυμάσαι, πολλές από αυτές δεν είναι καν αληθινές.


featured image: Elite Daily
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.