Το ψέμα μπορείς να πεις πως είναι μια μορφή τέχνης. Το να είσαι σε θέση να βρεις το τέλειο ψέμα και να το αποδώσεις σωστά δεν είναι πάντα ένα εύκολο κατόρθωμα. Ειδικά όταν λες ψέματα σε κάποιον που σε γνωρίζει πολύ καλά. Για μερικούς, το να πουν ψέματα είναι απλά αδύνατο. Μήπως όταν ψεύδεσαι οι παλάμες σου αρχίζουν να ιδρώνουν, το άγχος σε καταβάλει και τελικά λες την αλήθεια; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε είναι πολύ πιθανό να ανήκεις σε ένα από τα τέσσερα παρακάτω ζώδια. Σε αυτά που ομολογουμένως το να έχουν poker face δεν είναι το φόρτε τους!

Κριός: Η παρορμητικότητά του τον κάνει έναν κακό ψεύτη

Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού χάρτη τείνει να δρα πολύ παρορμητικά χωρίς να το έχει σκεφτεί πρώτα. Αυτό είναι που τον κάνει τόσο κακό ψεύτη. Για να πεις ψέματα συνήθως πρέπει να τα έχεις προετοιμάσει, να έχεις μελετήσει τον λόγο σου. Ο Κριός όμως είναι τόσο ειλικρινής και παρορμητικός που λέει πάντα αυτό που σκέφτεται, ακριβώς όπως το σκέφτεται. Ακόμα και να προσπαθήσει να κρύψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, εάν τον γνωρίζεις καλά τότε πολύ εύκολα θα τον ”ξεσκεπάσεις”. Είναι ένα ζώδιο που σπάνια κρύβει την αλήθεια.

Καρκίνος: Η αλήθεια είναι γραμμένη στα μάτια του

Όταν ένας Καρκίνος χρειάζεται οπωσδήποτε να πει ψέματα, τείνει απλά να αποφεύγει το θέμα με κάθε κόστος. Ωστόσο, όταν λέει ψέματα είναι τόσο συναισθηματικός, όπως και την υπόλοιπη ζωή του, που απλά τον καταλαβαίνεις. Του είναι πάρα πολύ δύσκολο να σου πει ψέματα, ειδικά εάν ξέρει πως θα σε πληγώσει. Εάν συνεχίζεις να τον πιέζεις για να σου πει το ψέμα που με τόσο κόπο αποφεύγει, τότε θα νιώσει τρομερά άσχημα.

Παρθένος: Χρησιμοποιεί τόσες λεπτομέρειες που το κάνει προφανές πως λέει ψέματα

Από όλα τα ζώδια που σε αυτή τη λίστα, η Παρθένος είναι ίσως αυτός που διαχειρίζεται καλύτερα τα ψέματα. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως δεν ενδιαφέρεται να σου πει ψέματα. Εάν έχεις για παράδειγμα κραγιόν στα δόντια σου, ένας Παρθένος είναι ο πρώτος που θα στο αναφέρει. Στο μυαλό του, δεν βλέπει κανένα λόγο να πει ψέματα όταν η αλήθεια μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Το πρόβλημα είναι πως όταν αποφασίσει να πει ψέματα, τα στολίζει με πολλές μικρές λεπτομέρειες που το κάνει να απέχει πολύ από την αλήθεια.

Τοξότης: Πως να πει ψέματα ένα από τα πιο ειλικρινή ζώδια;

Μήπως έχεις στον περίγυρό σου ένα άτομο που μόλις λέει μια αλήθεια μετά προσπαθεί να την πάρει πίσω γιατί πιστεύει πως έκανε λάθος; Αυτό το άτομο πιθανότατα είναι Τοξότης. Είναι τόσο βάναυσα ειλικρινής που δεν μπαίνει ποτέ στον κόπο να σου πει ψέματα. Εάν έχεις δίπλα σου έναν Τοξότη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμη να ακούσεις την αλήθεια. Ακόμα και εάν δεν την αντέχεις.

featured photo: unsplash.com/@sadswim