Αν δεν είσαι πρωινός τύπος, το πρωινό ξύπνημα μπορεί για εσένα να γίνει πολύ δύσκολο. Ένας εύκολος τρόπος για να αποτινάξεις αυτή σου την απέχθεια, είναι να αποφασίσεις ότι από εδώ και πέρα θα ξυπνάς μόνο χαρούμενη.

Αυτά τα τέσσερα tricks θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

Ξύπνα νωρίς και άκου μουσική

Πήγαινε στο κρεβάτι σου το προηγούμενο βράδυ, μια ώρα πιο νωρίς. Έτσι το πρωινό σου ξύπνημα θα σου γίνει πολύ πιο εύκολο. Φτιάξε μια playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και ξεκίνα να την ακούς μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι. Η μουσική σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση και ενώ το μυαλό μπορεί να κοιμάται ακόμη, το σώμα θα ακολουθήσει το ρυθμό της μουσικής.

Κάνε κάτι που σου αρέσει

Σου αρέσει να κάνεις ντους το πρωί πριν φύγεις για δουλειά; Σου αρέσει να τρως πρωινό; Σου αρέσει να διαβάζεις ή να ζωγραφίζεις; Σου αρέσει να κάνεις γυμναστική; Αυτό εξαρτάται από εσένα. Η ουσία είναι να υιοθετήσεις μια νέα συνήθεια που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ενώ στην αρχή μπορεί να σου φανεί δύσκολο μιας και θα νιώθεις ότι δεν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να κάνεις οτιδήποτε πλην του να πιεις καφέ, σύντομα θα δεις τα οφέλη του στην καθημερινότητά σου.

Όποτε έχεις το χρόνο, γράψε

Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις κάθε μέρα, αλλά μέρα παρά μέρα μπορεί να παίρνεις το χρόνο σου και να γράφεις σε ένα notebook που σε εμπνέει, τις σκέψεις σου, το πρόγραμμά σου, τις αγωνίες σου ή ο,τι σου έρχεται στο μυαλό. Ας είναι οι περισσότερες αρνητικές, δεν σημαίνει ότι είσαι κατ’ ανάγκη αρνητικός άνθρωπος. Το ζητούμενο εδώ είναι να αφήνεις τη σκέψη σου να κυλήσει και να βγει προς τα έξω, έστω και αν το χρώμα της είναι γκρι. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις ελεύθερη και σταδιακά θα ξορκίσει σε ένα μεγάλο μέρος τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζεις την καθημερινότητά σου.

Γίνε ο άνθρωπος που θα ήθελες να συναντήσεις το πρωί

Ένας άνθρωπος που το πρωί θα σε σπρώξει ηθελημένα για να μπει πρώτος στο μετρό ή μια κυρία που θα σου πάρει τη σειρά, οπουδήποτε περιμένεις υπομονετικά, μη δίνοντας σημασία καν στην ύπαρξή σου, μπορεί να σου χαλάσει όλη την υπόλοιπη μέρα. Μπορείς, λοιπόν, να φανταστείς πόση σημασία έχει η συμπεριφορά που βγάζεις προς τα έξω και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο εσένα, αλλά και τους γύρω σου. Σε πείσμα όλων των άσχημων συμπεριφορών που έχεις αντιμετωπίσει, γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις. Χαμογέλα και άστο να περάσει. Προσπάθησε να είσαι βοηθητική, ευγενική και χαμογελαστή ακόμα και αν όλοι οι άλλοι είναι κακόκεφοι. Θα δεις πρώτη εσύ την αλλαγή στη δική σου ζωή.

Δες ακόμα: 4 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι μετά το Σαββατοκύριακο


featured photo: Unsplash|alan KO