Γίνεται ένας χαμούλης με τη Marie Kondo έτσι; Ωστόσο, αν με ρωτάς, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο βασανιστικό τρόπο να περάσω το απόγευμά μου μετά το γραφείο από το να δω μια εκπομπή με ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. Βέβαια, τα tips τα χρειάζομαι για να μπορέσω να βάλω σε μια τάξη το σπίτι μου και -γιατί όχι;- το μυαλό μου. Ας ξεκινήσω πρώτα με την κουζίνα μου.

Αν ταυτίστηκες με το σκεπτικό, διάβασε 4 tips για να οργανώσεις την κουζίνα σου, χωρίς να χαραμίσεις ένα ολόκληρο απόγευμα βλέποντας κάτι στο Netflix που δεν έχει τουλάχιστον ένα love story.

Αποθήκευσε τα εργαλεία σου κάθετα

Η Kondo πιστεύει ότι πρακτικά, τα πάντα στο σπίτι θα πρέπει να αποθηκεύονται κάθετα. Από τα ρούχα μέχρι τα εργαλεία της κουζίνας και τα καρότα στο ψυγείο. Σκέψου, έχει παραδεχτεί πως τα τοποθετεί όρθια σε μια βάση για ποτήρια στο ψυγείο της. Γιατί; Με το να αποθηκεύεις κάθετα τα αντικείμενα, δημιουργείς την ψευδαίσθηση έξτρα χώρου.

Ανακύκλωσε εκείνα τα πιρούνια μιας χρήσης

Η Kondo σου δίνει και επίσημα την άδεια να πετάξεις όλες εκείνες τις χαρτοπετσέτες, τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και τα πακετάκια από σως σόγιας και κέτσαπ. Ναι, αυτά που σου ήρθαν με το φαγητό που παρήγγειλες τις προάλλες. Δεν θα σου φανούν χρήσιμα σε κάποιο πικ νικ. Δηλαδή ας είμαστε ειλικρινείς. Ποια ήταν η τελευταία φορά που πήγες για πικ νικ;

Χρησιμοποίησε τάπερ του ίδιου brand

Αυτό το ράφι με τα τάπερ είναι ένα χάος σε όλες τις κουζίνες, τελικά. Αντί να συσσωρεύεις όλα τα άσχετα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, προσπάθησε να αγοράζεις τάπερ του ίδιου brand. Βάλε όλα τα κάτω μέρη μαζί και αποθήκευσε όλα τα καπάκια κάθετα.

Απόφυγε τις ταμπέλες όποτε μπορείς

Υπάρχει λόγος που το ράφι με τα μπαχαρικά σου φαίνεται υπερφορτωμένο. Όλες αυτές οι ταμπελίτσες διαφορετικών χρωμάτων δημιουργούν πολύ θόρυβο. Επένδυσε σε μικρά μπουκάλια, ομοιόμορφα και προσεκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο.

Δες ακόμα:

Το ένα πράγμα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και πραγματικά δεν χρειαζόμαστε


featured image:  Twenty20