Έχεις το φιλότιμο να σηκωθείς από τον καναπέ, να πατήσεις pause στο Netflix και να πας γυμναστήριο. Ποιο γυμναστήριο; Η ζέστη είναι ανυπόφορη και ξέρεις ότι δεν θα αντέξεις να μπεις στο αμάξι να φτάσεις ως εκεί. Χαλάρωσε.

Σου έχουμε 4 εναλλακτικά workouts για τις ανυπόφορα ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Βρες το zen σου

Είτε επιλέξεις power είτε κάτι πιο slow, όπως hatha, η yoga είναι ένας τρόπος να γυμναστείς και να δώσεις στο σώμα σου αυτό που χρειάζεται, χωρίς να χρειαστεί να στριμωχτείς σε ένα γυμναστήριο μένοντας στη σειρά για να προλάβεις έναν άδειο διάδρομο. Είτε επιλέγοντας το καθημερινό σου flow είτε είσαι αρχάρια -επιλέγοντας ένα βίντεο αντίστοιχο του επιπέδου σου στο YouTube- η yoga θα σε ηρεμήσει, θα σου δώσει τα stretches που έχεις ανάγκη και θα κλείσει το workout σου με τουλάχιστον 2 λεπτά διαλογισμού. Namaste.

Pexels / Burst

Διάβασε επίσηςΠώς η yoga θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα

Ασκήσεις μόνο με το βάρος του σώματος

Τα βάρη είναι ένας τέλειος τρόπος να κάνεις τις ασκήσεις σου πιο αποτελεσματικές και την πρόκληση λίγο μεγαλύτερη. Ωστόσο, όταν θέλεις η προπόνησή σου να είναι πιο χαλαρή -και με τέτοια ζέστη, μαντεύω πως το θέλεις- το να κάνεις ασκήσεις μόνο με το βάρος του σώματός σου. Για να τις κάνεις πιο αποτελεσματικές μπορείς να αυξήσεις τις επαναλήψεις ή να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας, ανεβάζοντας για παράδειγμα το ένα σου πόδι στα push-ups ή στη γέφυρα.

Πήγαινε για hiking

Το να πας για hiking, εκτός του extra ότι θα έρθεις κοντά στη φύση (πάρε βαθιές ανάσες), λόγω του εδάφους το οποίο θα εξερευνήσεις θα γυμνάσει τις γάμπες σου, θα σου δώσει ισορροπία και θα δουλέψει όλο το κάτω μέρος του σώματός σου πολύ αποτελεσματικά. Μην ξεχάσεις να βάλεις στο backpack σου πετσέτα, αντηλιακό, νερό και κάτι για να απομακρύνει τα έντομα.

unsplash.com

Θυμίσου το ποδήλατό σου

Ίσως αυτό που χρειάζεσαι είναι μια βόλτα με το ποδήλατο στην παραλία. Μπορείς να επιλέξεις πιο “ανώμαλες” διαδρομές αν θέλεις να ανεβάσεις το level της προπόνησής σου, ενώ ανά διαστήματα μπορείς να κατεβαίνεις από το ποδήλατο, να εναλλάσσεις με περπάτημα ή να κάνεις μερικά stretches και ασκήσεις -όπως καθίσματα- με ωραία θέα. Πάντα έχεις μαζί σου αντηλιακό, και για το πρόσωπο και για το σώμα.


featured photo: popsugar.com