Αναρωτιέσαι πώς να αποτρέψεις τη γήρανση του δέρματος; Σίγουρα έχεις επενδύσει στην περιποίηση της επιδερμίδας. Προσωπικά μου αρέσει να ερευνώ προϊόντα και να βλέπω ποια συστατικά λειτουργούν για μένα και πώς μπορώ να κρατήσω το δέρμα μου φρέσκο και υγιές.

Έτσι, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τις καλύτερες συμβουλές σχετικά με τη διατήρηση ενός νεανικού προσώπου για όσο περισσότερο γίνεται.

• Πρόσθεσε SPF στη ρουτίνα σου

Ένας από τους κύριους παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση του δέρματος είναι η φυσική γήρανση, λόγω του ήλιου. Έχουμε δει ατελείωτες φωτογραφίες για το τι προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα, οπότε δεν είναι ψέμα όταν διαβάζεις ότι το αντηλιακό είναι η καλύτερη κρέμα αντιγήρανσης. Το SPF είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν προσπαθείς να αποτρέψεις τη γήρανση του δέρματος. Γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από τον ήλιο είναι να μείνουμε μακριά από αυτόν, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, αλλά όταν αυτό δεν γίνεται, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα με SPF.

• Υαλουρονικό οξύ

Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερα βήματα στην ρουτίνα ομορφιάς σου, προτείνω να προσθέσεις HA (υαλουρονικό οξύ). Το σώμα μας παράγει HA αλλά όσο μεγαλώνουμε παράγει όλο και λιγότερο. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα σας και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

• Περισσότερη ρετινόλη

Ένα άλλο συστατικό που μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος είναι η ρετινόλη. Είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υφής του δέρματος και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Η ρετινόλη μπορεί να είναι πολύ έντονη, οπότε αν είσαι αρχάρια, πρόσθεσε λίγο ρετινόλη στην ενυδατική σου κρέμα. Είναι πολύ σημαντικό να φοράς SPF όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη καθώς το δέρμα σου μπορεί να γίνει πολύ ευαίσθητο.

• Δώσε βάση στα πεπτίδια

Εάν είσαι κοντά στα 30 θα συνιστούσα να προσθέσεις πεπτίδια στη ρουτίνα σου. Είναι αμινοξέα που βοηθούν στην τόνωση του δέρματος για να παράγει κολλαγόνο. Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και γεμάτο.

Εν τέλει, χρειάζεται να δίνεις τη δέουσα βαρύτητα στην φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας σου. Μην παραλείπεις κάποια βασικά και πολύ σημαντικά βήματα και ιδανικά συμβουλεύσου έναν ειδικό για να καλύψεις απόλυτα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου με τις κατάλληλες θεραπείες.

featured photo: Twenty20. Stock Gallery @JulyPI