Αν μελετήσεις τη ρουτίνα και τις συνήθειες που τηρούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι θα διαπιστώσεις πολλά. Η μέρα τους ξεκινά δυναμικά ήδη από τις πρωινές ώρες. Η παραγωγικότητα της κάθε ημέρας σου εξαρτάται από το πώς θα την ξεκινήσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι συνήθειες δημιουργούν ένα συγκεκριμένο πλάνο, στο οποίο τελικά οφείλεται και η επιτυχία κάποιου.

Όταν θέτεις υγιείς συνήθειες, τα επίπεδα παραγωγικότητας σου θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Ποιες είναι λοιπόν οι 3 πρωινές συνήθειες που έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι;

Πρωινό ξύπνημα

Η επιτυχία είναι συνώνυμη του πρωινού ξυπνήματος. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να σηκωθείς κάθε πρωί και να τρέχεις πανικόβλητη για τη δουλειά. Μπορεί να μην προλαβαίνεις να τελειώσεις τον καφέ σου. Αν όμως δοκιμάσεις να ξυπνήσεις νωρίτερα από το συνηθισμένο, θα δεις διαφορά. Θα ξεκινάς τη μέρα σου πιο δυναμικά και θα έχεις περισσότερο πρόγραμμα στην καθημερινότητα σου.

Επένδυσε σε ένα πραγματικό ξυπνητήρι

Το να έχεις το κινητό σου για ξυπνητήρι είναι το πιο λογικό και αναμενόμενο. Στην πραγματικότητα όμως, το να κοιμάσαι με το κινητό δίπλα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική υγεία σου. Σου δημιουργεί ένα άγχος από τη στιγμή που αντικρίζεις τα πρώτα notifications. Επένδυσε σε ένα κανονικό ηλεκτρικό ξυπνητήρι και θα δεις πως ο ύπνος σου θα είναι καλύτερος και θα ξυπνάς ευκολότερα.

Άκουσε κάποιο podcast

Οι πι επιτυχημένοι άνθρωποι αφιερώνουν λίγο χρόνο από τη μέρα τους στο να εμπνευστούν. Τα podcast είναι μία έξυπνη και γρήγορη λύση να ξεκινήσεις τη μέρα σου θετικά.  Άκουσε το αγαπημένο σου podcast όσο πίνεις τον καφέ σου, όσο ντύνεσαι, όσο κάνεις το πρωινό σου τρέξιμο.

Κάνε μία εσωτερική προετοιμασία για τη μέρα που ακολουθεί

Στο διάστημα μεταξύ της αναβολής του ξυπνητηριού σου, μπορείς να αναλογιστείς τι έχεις να αντιμετωπίσεις τη μέρα αυτή. Τι projects έχεις να αναλάβεις, ποιους έχεις να συναντήσεις. Οι σκέψεις αυτές σου δίνουν κίνητρο και ένα λόγο να σηκωθείς με όρεξη από το κρεβάτι σου.

Μάθε τον εαυτό σου να ξυπνάει νωρίτερα, να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που σου έρχονται πιο παραγωγικά και θα διαπιστώσεις πως η καθημερινότητα σου θα γίνει ποιο επιτυχημένη.

featured photo: Unsplash.com/@willy24