Σε έναν ιδανικό κόσμο οι χωρισμοί θα ήταν αμοιβαίοι και το no hard feelings το πιο ειλικρινές πράγμα. Στην πραγματική ζωή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και κάποιος από τους δύο είναι και πληγωμένος και στεναχωρημένος και κατακλυσμένος από ένα συναίσθημα απόρριψης. Αν εσύ πήρες την πρωτοβουλία να χωρίσετε και παρατηρείς μια περίεργη συμπεριφορά από τον πρώην σύντροφό σου, διάβασε παρακάτω.

Αν κάνει τα 4 αυτά πράγματα, ενδεχομένως σου κρατάει κακία για το heartbreak που βιώνει.

Κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη από όσο χρειάζεται

Ένας χωρισμός εκ των πραγμάτων προκαλεί μια σειρά από πρακτικές δυσκολίες. Αν μένατε μαζί, θα χρειαστεί να χωρίσετε τα πράγματα σε δικά του και δικά σου. Αν δε μένατε μαζί, θα χρειαστεί να περάσει από το σπίτι να πάρει οτιδήποτε δικό του έχει αφήσει. Αυτά.

Αν εκείνος κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη από ό,τι χρειάζεται, βρίσκοντας ή δημιουργώντας συνεχώς εμπόδια, μάλλον σου κρατάει κακία. Το να κάνει ολόκληρο ζήτημα το πώς θα μοιράσετε τις μέρες με τον σκύλο σας αφού χωρίσετε, για ολόκληρες βδομάδες, χωρίς να θέλει να βρει μια λύση, είναι ένα δείγμα.

Αφήνει passive-aggressive σχόλια

Το να σε κάνει unfollow μετά τον χωρισμό είναι μια πιθανότητα. Αν θες να τη μεταφράσουμε, ΟΚ, έχει ακόμα συναισθήματα για εσένα και ίσως δεν αντέχει (προς το παρόν τουλάχιστον) να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη ζωή σου. Αν όμως δε σε έχει κάνει unfollow, αλλά αφήνει και επιθετικά, σχεδόν αγενή, σχόλια με υπονοούμενα είναι ακόμα έξαλλος μαζί σου. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει πως όχι απλώς παρακολουθεί τη συμβαίνει στην καθημερινότητά σου, αλλά θέλει να δημιουργήσει και την εικόνα ότι κάνεις κάτι λάθος.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να θυμάσαι πως έχεις κάθε δικαίωμα να βγάζεις τέτοιες συμπεριφορές από τη ζωή σου. Πώς; Με ένα απλό block.

7 λόγοι που το να χωρίσεις με έναν κακό σύντροφο είναι δύσκολο
Daoudi Aissa / Unsplash

Αναγκάζει τους κοινούς σας φίλους να διαλέξουν “στρατόπεδο”

Σε μια σχέση, πέραν των δύο ερωτευμένων, ενώνονται με έναν τρόπο και άλλοι άνθρωποι, φίλοι και οικογένειες. Έτσι, μετά από έναν χωρισμό, συνήθως ακολουθεί μια κάπως άβολη περίοδος.

Ωστόσο, αν εκείνος μετά το χωρισμό σας έχει κάνει σαφές στους κοινούς φίλους σας το “ή εκείνη ή εμένα”, υπάρχει θέμα. Έχει ακόμα νεύρα μαζί σου και σου κρατάει κακία. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις σε εκείνους πως τους αγαπάς, πως εκτιμάς τη φιλία σου μαζί τους και πως δεν περιμένεις για κανένα λόγο να διαλέξουν στρατόπεδα.

Τρίβει την υποτιθέμενη ευτυχία του στη μούρη σου

Αν ο πρώην σου είναι πραγματικά ευτυχισμένος, δε θα έχει καμία διάθεση να το διαφημίσει. Αν βομβαρδίζει τα social media με τη νέα, “υπέροχη” ζωή του, το κάνει μάλλον γιατί του έχει αφήσει μια πικρία ο χωρισμός σας.

Κάνε υπομονή και έχε στο μυαλό σου αυτό: Ο κάθε άνθρωπος, μετά από έναν χωρισμό “πενθεί” με έναν πολύ δικό του προσωπικό τρόπο.

featured image: Thought Catalog