Τα πρώτα ραντεβού είναι δύο μικρές, εξαιρετικές, παράλληλες παραστάσεις. Είναι η πρώτη φορά που έχεις προσωπικό χρόνο με τον άλλο, πίνετε τα Negroni σας και -ας είμαστε ειλικρινείς- προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε ο ένας τον άλλο. Το μόνο που μπορείς πρακτικά να καταλάβεις από ένα πρώτο ραντεβού είναι το αν υπήρχε χημεία. Καθώς και το αν έκανε ο άλλος τον κόπο να δείξει την καλύτερη πλευρά του εαυτού του.

Στα επόμενα, οι συζητήσεις γίνονται πιο βαθιές και οι πληροφορίες πιο ουσιαστικές και η οικειότητα αρχίζει να εμφανίζεται. Ναι, πλέον ξέρεις πού μεγάλωσε, τι σχέση έχει με τους γονείς του, πώς πίνει τον καφέ του, αν του αρέσει η δουλειά του.

Σύμφωνα με το Elite Daily και τη relationship expert Susan Trombetti, “Το τρίτο ραντεβού μπορεί να είναι ορόσημο. Είναι safe το να πεις ότι του αρέσεις, ότι θέλεις να μάθεις και άλλα πράγματα για αυτόν και ότι περνάτε καλά“.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το πώς νιώθεις (και εσύ και ο άλλος) μέχρι το τέλος του τρίτου ραντεβού.

1. Αν απολαμβάνεις την παρέα του

Σιγούρεψε ότι πραγματικά περνάς καλά μαζί του. Αν αγχώνεσαι υπερβολικά πολύ πριν βγείτε ή αν έχεις την ανασφάλεια ότι δεν έχετε και πολλά κοινά, μόλις έδωσες την απάντησή σου. Το να βγαίνεις με κάποιον με τον οποίο διασκεδάζεις είναι εξαιρετικά σημαντικό και μέχρι το τρίτο ραντεβού έχεις ένα αρκετά μεγάλο δείγμα για να το ξέρεις.

via GIPHY

2. Αν θα βρίσκεται εκεί γύρω για καιρό

Όχι πνευματικά, αλλά φυσικά. Καταλαβαίνεις ότι δε θα είχε καθόλου πλάκα αν ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνεις μετακομίζει σε άλλη πόλη ή χώρα για δουλειά ή σπουδές. Το πού βλέπει τον εαυτό του για το επόμενο διάστημα είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεις. Αφενός γιατί λέει πολλά για εκείνον, τους στόχους του και την αυτοεικόνα του, αφετέρου επειδή θα σε σώσει από πολύ δράμα.

via GIPHY

3. Αν η χημεία σας μπορεί να έχει διάρκεια

Η χημεία σου με κάποιον μπορεί να πει πολλά πράγματα. Αρχικά, το αν είναι απλά σεξουαλική, ο ενθουσιασμός των πρώτων ραντεβού ή κάτι πιο βαθύ. Στο τρίτο ραντεβού “έχεις μια αίσθηση του κατά πόσο αναπτύσσεται πραγματική χημεία μεταξύ σας“, λέει η Trombetti. “Μιλάω για τις σπίθες που σε κάνουν να σου αρέσει κάποιος όλο και περισσότερο όσο τον γνωρίζεις“. Αυτού του είδους η χημεία δεν είναι (μόνο) σωματική. Είναι περισσότερο συναισθηματική και θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μια μακροχρόνια σχέση.

via GIPHY

4. Αν θέλετε τα ίδια πράγματα

Το τι αποζητά ο άλλος από μια ερωτική σχέση (εν προκειμένω από το κορίτσι που πίνει το Negroni απέναντί του) είναι πολύ βασικό. Αν ο γάμος και η απόκτηση παιδιών είναι στα βασικά πλάνα της ζωής του, πρέπει αν το ξέρεις. Αν αυτό είναι που θέλεις και εσύ, υπάρχει potential και το ανακαλύπτεις. Αν δεν είσαι σε φάση που το να κάνεις μια πιο σοβαρή σχέση σου φαίνεται ΟΚ, ίσως να πρέπει να το ξεκαθαρίσεις και να αφήσεις τη μπάλα στο δικό του γήπεδο.

via GIPHY

Όπως και να έχει, επικοινώνησε. Δε θα είναι καλό για κανένα το να έχετε φτάσει σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και να πνίγεστε σε παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία. Απλά επειδή δε μιλήσατε όταν έπρεπε.

 Δες ακόμα:
Όλα αυτά τα περίεργα πράγματα που κάνεις στο dating έχουν όνομα

featured image: Meetville