Είτε βγαίνεις απλά ραντεβού με κάποιον για λίγο καιρό, είτε συζείς με τον σύντροφό σου, είτε είσαι παντρεμένη, οι πιθανότητες λένε ότι μπορεί να ψάχνεις τρόπους για να βελτιώσεις τη σχέση σου.

Αυτό δεν σημαίνει πως απαραίτητα υπάρχει πρόβλημα, σημαίνει απλά πως θέλεις να είσαι καλά με τον σύντροφό σου και ψάχνεις τρόπους για να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον.

Σε αντίθεση με τις ταινίες που αφορούν κάποιες ιστορίες αγάπης, που όλα τα προβλήματα λύνονται μαγικά, στην πραγματική ζωή μια επιτυχημένη ευτυχισμένη σχέση, απαιτεί κάποια προσπάθεια και σίγουρα κάποιες υποχωρήσεις.

Κι εδώ που τα λέμε με την καθημερινότητα, τη ρουτίνα, τις ευθύνες και το στρες, τα θέματα της σχέσης σου ίσως βρίσκονται προς το τέλος της to-do λίστας σου.

Υπάρχουν όμως μερικές δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι που λειτουργούν θαυμάσια όταν πρόκειται για τη βελτίωση των σχέσεων και μάλιστα λειτουργούν και άμεσα.

Αν υποθέσουμε πως τα βασικά εφαρμόζονται ήδη στη σχέση σου με το σύντροφό σου, (υπάρχει επικοινωνία, περνάτε χρόνο μαζί, απολαμβάνετε μία ποιοτική σεξουαλική ζωή) υπάρχουν και μερικοί απροσδόκητοι τρόποι να δεθείτε με τον σύντροφό σου και να βελτιώσετε τη σχέση σας, άμεσα.

Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Ήξερες ότι το να πηγαίνετε για ύπνο διαφορετικές ώρες με τον σύντροφό σου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας;

Αν συγχρονίσετε τα χρονοδιαγράμματά σας και ξαπλώνετε την ίδια ώρα τότε σύμφωνα με τους ειδικούς τα αποτελέσματα στην επικοινωνία θα είναι θεαματικά.

Σύμφωνα με τον Chris Brantner, πιστοποιημένο sleep coach, το 75% των ζευγαριών δεν πάνε μαζί για ύπνο, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις τους.

Όσοι έχουν αταίριαστα πρότυπα ύπνου αναφέρουν περισσότερες συγκρούσεις, λιγότερες συζητήσεις και λιγότερο σεξ από εκείνα τα ζευγάρια που πηγαίνουν για ύπνο μαζί.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pexels (@pexels)

Ορίστε μία βραδιά για να βγείτε ραντεβού

Μεταξύ των πολυάσχολων προγραμμάτων και των ατελείωτων ευθυνών, ο πιο αλάνθαστος τρόπος για να διασφαλίσετε με τον σύντροφό σου ότι θα αφιερώσετε χρόνο ο ένας για τον άλλον είναι να ορίσετε μια νύχτα κάθε μήνα αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο και εσάς.

Πες ευχαριστώ

Ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις που η ρουτίνα είναι πιο συνηθισμένη, το να πεις ένα απλό «ευχαριστώ» δεν είναι καθημερινό, αλλά είναι απαραίτητο. Το ευχαριστώ σε βοηθάει να εκφράσεις την εκτίμησή σου και υπενθυμίζει στο σύντροφό σου πως είναι σημαντικός και καθόλου δεδομένος/η.

Θυμήσου τα μικρά πράγματα

Ένας άλλος τρόπος για να έχει όντως νόημα η επικοινωνία σου με τον σύντροφό σου και να μην είναι μία αυτόματη διαδικασία, θα ήταν χρήσιμο να ακούς πραγματικά τι σου λέει και στη συνέχεια, σε μία μελλοντική συνθήκη να τα αναφέρεις.

Το γεγονός ότι προσέχεις και θυμάσαι ακόμη και τις μικρές λεπτομέρειες που λέει ο σύντροφός σου θα δείξει πόσο ακούς και. Συνολικά, είναι τα μικρά πράγματα που σημαίνουν περισσότερα.

Να θυμάσαι πως σε μία σχέση δεν είναι μόνο η προσωπικότητα ή η συμβατότητα που κρατά τα ζευγάρια ενωμένα.  Το πιο σημαντικό είναι το πώς αλληλεπιδρά ένα ζευγάρι – πώς μιλάει ο ένας στον άλλο, πώς λειτουργούν μεταξύ τους – και αν εστιάζουν στο να χτίσουν μια επιτυχημένη σχέση μαζί.