4 λογοι που σου προκαλουν ακμη

4-logoi-pou-sou-prokaloun-akmh-savoir ville

Η ακμή στην περιοχή του προσώπου είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα, που βασανίζει πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η ακμή μπορεί να κληρονομικές ή ορμονικές ρίζες, όμως, επιδεινώνεται από εξωτερικούς παράγοντες. Βέβαια, υπάρχουν πέντε λόγοι που μπορεί να σου προκαλούν ακμή, που δεν τους έχεις φανταστεί. Ποιοι είναι αυτοί;

#Προϊόντα μαλλιών

Τα σαμπουάν αλλά και διάφορα προϊόντα styling περιέχουν συστατικά, όπως είναι το θειϊκό νάτριο, τα οποία βοηθούν την ανάπτυξη βακτηρίων στην επιδερμίδα του προσώπου. Γι' αυτό καλό θα ήταν να πλένεις το πρόσωπό σου μετά το λούσιμο.

#Μαξιλαροθήκες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πρόσωπό μας παράγει φυσικά έλαια. Αυτά, μαζί με τα προϊόντα περιποίησης που ενδέχεται να χρησιμοποιείς, συσσωρεύονται στο μαξιλάρι σου. Για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις, καλό θα ήταν να αλλάζεις το κάλυμμα του μαξιλαριού σου μια φορά την εβδομάδα.

#Gadgets και γυαλιά ηλίου

Αυτό ίσως να μη το περίμενες. Δεν είχες σκεφτεί ποτέ πως το κινητό σου μπορεί να σου προκαλεί ακμή; Και όμως γίνεται. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ακουστικά, ακόμα και τα γυαλιά ηλίου έρχονται σε επαφή - καθημερινά - με πολλές και διαφορετικές επιφάνειες, γεμάτες μικρόβια, βακτήρια και άλλα πολλά. Όλα αυτά αυτόματα μεταφέρονται στο πρόσωπό σου και μόνο μιλώντας ένα δευτερόλεπτο στο κινητό ή φορώντας τα γυαλιά σου.

#Ρούχα

Γενικά επικρατεί η άποψη πως μολύνσεις στο πρόσωπο μπορούν να μας προκαλέσουν μόνο αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην περιοχή. Οι γυναίκες, για παράδειγμα, θεωρούν πως μεγαλύτερη πηγή βακτηριδίων είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν για να βάφονται. Ξεχνούν, όμως, πως και τα ρούχα φέρουν πολλά μικρόβια, τα οποία φυσικά μεταφέρονται στην επιδερμίδα του προσώπου. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, οι ειδικοί συστήνουν να φοράμε τα ρούχα μας μια μόνο φορά και ύστερα να τα πλένουμε.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.