Δεν είναι οτι από τότε που γεννήθηκα δεν έχω νιώσει πως είναι να έχεις έναν άντρα στο πλάι σου. Ούτε οτι με πήραν τα χρόνια και η μάνα μου αδειάζει και ξεσκονίζει ράφια για να με βάλει. Είναι οτι ζούμε σε μια εποχή που το να είναι κανείς single είναι αρκετά σύνηθες, απλά πολλές φορές, δεν είναι τόσο πολύ «από επιλογή».

Ο κόσμος γράφει για το γεγονός οτι είναι μόνος του, αλλά δεν έχει ανάγκη από μία σχέση, γιατί «τα έχει καλά με τον εαυτό του». Το πιστεύω! Ναί, μπορεί πράγματι να είναι έτσι. Εγώ, όμως, δε θα σου πω κάτι τέτοιο, πολύ απλά, γιατί δεν ισχύει.

Θα σου πω, λοιπόν, τους λόγους για τους οποίους εξακολουθώ να είμαι μόνη, παρ’ όλο που δεν είμαι τόσο οκ με αυτό

  • Επιλέγω τους λάθος άνδρες

Όχι, δεν πιστεύω οτι όλοι οι άντρες είναι μ@λ@κες! Πιστεύω, όμως, οτι λόγω του νεαρού της ηλικίας μου ή λόγω κάποιου βίτσιου γενετικού ή κληρονομικού, λατρεύω τα «κακά αγόρια». Κι όταν λέω κακά, εννοώ αυτά που μπορεί να έχουν καρδιά μάλαμα κατά βάθος, αλλά είναι άτακτα και ασταθή συναισθηματικά. Αυτά, κοινώς, που κατά 99,999% … θα με πληγώσουν!

  • Το timing είναι θέμα … timing

Μπορεί ο έρωτας ο κεραυνοβόλος, που σε χτυπάει κατευθείαν στο στομάχι να έχει περάσει απο δίπλα μου κι εγώ ούσα αιθεροβάμων και τυφλή από έρωτα για κάποιον άλλον (βλ. προηγούμενη παράγραφο), ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ! Ή μπορεί να συνέβη και το αντίθετο. Όπως και νά ‘χει, η αγάπη τη χτυπάει που και που την πόρτα, εσύ λείπεις συνέχεια και δεν της ανοίγεις!

  • Γιατί φοβάμαι

Οκ, γι’ αυτό δεν είμαι απολύτως σίγουρη. Αλλά υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποφεύγω εσκεμμένα ανθρώπους και καταστάσεις, απλά επειδή φοβάμαι οτι θα πληγωθώ. Επειδή, όμως, είμαι και ενοχική, -ίσως- το κάνω γιατί φοβάμαι οτι εγώ θα πληγώσω …

  • Γιατί είναι ΟΚ

Περίμενες κάτι πιο ευφάνταστο; Δεν έχω! Όπως, επίσης, δεν έχω και λόγο να δώσω λογαριασμό σε κανέναν για το τι κάνω και τι δεν κάνω. Εγώ, αλλά κι εσύ που βρίσκεσαι στην ίδια θέση με μένα.

I’m not single: I am in a long standing relationship with fun and freedom