Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι (βλέπε εμένα) που δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αβοκάντο. Τώρα εσύ, βέβαια, θα με ρωτήσεις αν το είχα και στο χωριό μου. ΝΑΙ, από μικρή τρώω αβοκάντο και το λατρεύω. Μέχρι και η κολλητή μου, μου πήρε δώρο θήκη με αβοκάντο. Τώρα που κάναμε αυτή τη μεγάλη παρένθεση μπορούμε επιτέλους να αναφερθούμε στο απέναντι στρατόπεδο, αυτό που δεν αγαπάει αυτό το πράσινο πράγμα (όπως το λένε) και πολύ.

Αν πω ότι δε σε καταλαβαίνω θα σου πω ψέματα, σε έναν κόσμο γεμάτο συνταγές για το τέλειο avocado toast, και γεμάτο influencers οι οποίες το τρώνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, μάλλον σου είναι δύσκολο να επιβιώσεις. Ειδικά αν είσαι λάτρης της υγιεινής διατροφής. Επειδή εμείς σε σκεφτόμαστε αποφασίσαμε να σου δώσουμε μια λίστα με άλλες εναλλακτικές τροφές οι οποίες φυσικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα θρεπτικά συστατικά αλλά και από τη βελούδινη υφή του αβοκάντο.

  • Φασόλια, Σπαράγγι και Μπρόκολο: αυτά τα τρία είναι μέσα στα καλύτερα υποκατάστατα για εσένα που αποφεύγεις το αβοκάντο. Μόλις καθαριστούν και συμπιεστούν μπορούν με μεγάλη ευκολία να το αντικαταστήσουν σε οποιοδήποτε dressing.
  • Χούμους: η τέλεια εναλλακτική για εσένα που θέλεις κάτι κρεμώδες στο σάντουιτς σου είναι το χούμους.
  • Σολωμός και Τόνος: αν αυτά τα δύο ψάρια σου αρέσουν τότε σε μορφή κονσέρβας μπορούν με μεγάλη ευκολία να αντικαταστήσουν το αβοκάντο λόγω της παρόμοιας υφής τους.
  • Μπανάνα: γιατί να περιοριστείς σε κάτι αλμυρό; Μια συνταγή που εγώ προσωπικά αγαπώ πολύ είναι το αβοκάντο με μέλι πάνω σε ψωμί. Κάνε και εσύ το αντίστοιχο αλλά αυτή τη φορά με μπανάνα!
  • Ενταμάμε: τα αγαπημένα μας φασολάκια. Ναι, αυτά που τρως κάθε φορά που πηγαίνεις για σούσι (αν δεν τα τρως στα συστείνω ανεπιφύλακτα). Δοκίμασε να κάνεις πουρέ από τα edamame και στη συνέχεια πρόσθεσε όλα τα υλικά που θα έβαζες στο guacamole, θα το λατρέψεις!