Αν επιτέλους πήρες αυτή την καινούργια δουλειά για την οποία έκανες τόσο κόπο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την κρατήσεις. Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να γίνεις καλή σε αυτό που κάνεις αλλά και να ξεχωρίσεις. Επειδή ξέρουμε καλά πως κάθε καινούργια δουλειά είναι μια νέα πρόκληση και επειδή ξέρουμε πως πιθανότητα δυσκολεύτηκες για να τη βρεις, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα φώτα μας!

1.Γίνε φιλική

Το πρώτο βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις σε κάθε δουλειά είναι να κοινωνικοποιηθείς. Οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου μπορούν να σε βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή και αυτό είναι κάτι που καλώς ή κακώς οφείλεις να εκμεταλευτείς. Ένα εχθρικό ή αδιάφορο περιβάλλον δε μπορεί να σε βοηθήσει να πας παρακάτω.

4 απλές συμβουλές για να πετύχεις στην καινούργια σου δουλειά
www.yellowtrace.com.au

2. Γίνε φιλική αλλά με μέτρο

Μπορεί η πρώτη μας συμβουλή να ήταν πως πρέπει να γίνεις φιλική αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεις κολλητή με όλα τα άτομα στο γραφείο σου. Η υπερβολική τριβή μπορεί να ευνοήσει αρκετές παρεξηγήσεις και να βρεθείς χωρίς να το καταλάβεις σε δυσάρεστες καταστάσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή, τα μυστικά σου αλλά και τυχόν αντιπάθειες που έχεις, για εσένα.

Δες ακόμη: Tips για να “σκίσεις” στην τηλεφωνική συνέντευξη

3. Κάνε ερωτήσεις

Είναι πολύ βασικό στη ζωή σου να μάθεις να ρωτάς τα άτομα με περισσότερη εμπειρία. Ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα. Θέλεις να μάθεις ποια είναι η ώρα του μεσημεριανού ή μήπως θέλεις να μάθεις τι περιμένει ο μάνατζερ σου από εσένα μέχρι το τέλους του μήνα. Ότι και αν σε απασχολεί, μη διστάσεις να ρωτήσεις. Θα βγεις σίγουρα κερδισμένη.

Οι απορίες δε μας κάνουν να φαινόμαστε πιο αδύναμοι. Αντιθέτως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάμε μπροστά.

4. Βρες έναν μέντορα

Μπορεί να μην καταφέρεις από την πρώτη εβδομάδα να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο στον οποίο θα μπορείς να βασιστείς σε αυτή τη δουλειά αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Θα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα σε εμπνέει να δίνεις κάθε μέρα περισσότερα αλλά και κάποιος που θα μπορεί να σου παρέχει τη βοήθειά του, όποτε τη χρειαστείς.
4 απλές συμβουλές για να πετύχεις στην καινούργια σου δουλειά
www.yellowtrace.com